• William

TikTok eigenaar Bytedance stopt met Vigo Video en Vigo Lite

In een brief aan zijn gebruikers zei het bedrijf dat het de activiteiten in India op 31 oktober stopzet en een overgangsperiode biedt om mensen hun inhoud naar TikTok te laten exporteren. Vigo is al gestopt met werken in Brazilië en het Midden-Oosten. Nu worden de activiteiten in India en andere resterende markten afgerond.


In januari meldde een rapport van de Print dat Vigo wereldwijd meer dan 120 miljoen actieve gebruikers had. TechCrunch merkte echter op dat de app vorige maand slechts 4 miljoen actieve gebruikers had, volgens cijfers van de industrie.


Hoewel Bytedance niet veel uitleg gaf over waarom het de Vigo apps afsluit, wil het zogenaamd niet nog een korte video app behouden terwijl TikTok het zo goed doet over de hele wereld.


TikTok heeft wereldwijd meer dan 600 miljoen actieve gebruikers en meer dan 200 miljoen actieve gebruikers in India. Het heeft dus geen zin voor het bedrijf om een ​​andere app in leven te houden, met een relatief minuscuul gebruikersbestand.


Bytedance is schijnbaar bezig met een schoonmaakbeurt op de wereldmarkt. Eerder deze maand stopte de Chinese technologiegigant zijn nieuwsaggregator app TopBuzz wereldwijd, omdat het geen grip kreeg.

4 views