• William

Social media marketing op Reddit, Twitch and Quora

Als we het hebben over social media marketing, hebben we het bijna altijd over de belangrijkste sociale platforms zoals Facebook, Instagram, Twitter, enz. Om voor de hand liggende redenen zijn dit de platforms waarnaar marketeers migreren wanneer ze hun merk willen promoten. Maar hoe zit het met de minder populaire apps met niche use bases?


Deze vraag kwam onlangs naar voren tijdens een teamvergadering van Social Media Today en mijn nieuwsgierigheid werd gewekt. Hoewel sommige platforms minder populair zijn bij marketeers, zijn ze toch de moeite waard om over te praten. Gebruiken marketeers met succes kleine / nicheplatforms (zoals Reddit, Twitch en Quora) om communities op te bouwen, het publiek te betrekken en reclame te maken voor hun merk?


Natuurlijk wendde ik me tot onze lezers voor antwoorden.


Vraag 1: Is uw merk, afgezien van de grote sociale mediaplatforms, actief op een van de kleinere niche-platforms voor sociale media? (Bijvoorbeeld: Reddit, Twitch, Quota)


De meerderheid van de respondenten zei nee, maar het is interessant om te zien dat een aanzienlijke groep (33%) ja antwoordt.


Met bijna duizend reacties op deze nieuwsbriefenquêtes, zouden de resultaten een eerlijke weergave moeten zijn van social media marketing in 2020.


Het zou interessant zijn om voor elk van deze merken individuele casestudy's te zien. Wat is het verschil in hun uiteindelijke ROI van marketing op kleinere / niche-netwerken in vergelijking met de meer gebruikelijke platforms? Gedijen bepaalde industrieën in deze kleinere omgevingen? Welke van deze minder bekende social media apps zouden meer van ons moeten onderzoeken en waarom?


Deze vragen zijn te groot voor een nieuwsbriefpeiling. In plaats daarvan stelde ik een simpele vervolgvraag.


Vraag 2: Welke van deze kleinere, gespecialiseerde social mediaplatforms gebruikt uw merk actief, behalve de grote social mediaplatforms?

Geen grote schok om Reddit hier bovenaan te zien komen. Reddit is op geen enkele manier "klein", maar als je hun 430 miljoen gebruikers vergelijkt met de 2,7 miljard van Facebook, begrijp je waarom we het als zodanig zouden categoriseren.


Reddit: "Waar gepassioneerde gemeenschappen actie stimuleren."


Met gebruikersaantallen in de miljarden, kunt u uw publiek altijd vinden op Facebook, Instagram en andere grote social mediaplatforms. Maar ondanks het lagere aantal gebruikers, heeft Reddit één uniek voordeel: zeer betrokken gevestigde gemeenschappen. Er zijn 430 miljoen gebruikers met meer dan 130.000 op interesses gebaseerde gemeenschappen. Mensen gaan naar Reddit om te verkennen en deel te nemen aan gesprekken over onderwerpen die hen interesseren.


Op de advertentiepagina van Reddit staat: "Waar gepassioneerde gemeenschappen actie stimuleren." Als uw doelgroep een unieke interesse heeft, kan het nuttig zijn om Reddit te verkennen en te kijken of er al actieve niche-communities zijn die passen bij uw doelgroep beschrijving. Binnen de community kan uw merk op organische wijze gesprekken aangaan en eraan deelnemen. U kunt ook betalen om advertenties onder de aandacht van uw publiek te brengen, of gewoon de ruimte gebruiken om inhoud te verkennen en inspiratie op te doen.Twitch: "Waar merken en gemeenschappen elkaar kruisen."


Twitch is een ander uniek platform, dat bekend staat als zowel een live streamingdienst als een online community ruimte. De meeste communities op Twitch verenigen zich in een gemeenschappelijke interesse in gaming, entertainment, muziek of sport.


Dit is een enorm platform voor de e-sports-gemeenschap. Dus als gamers uw doelgroep zijn, lijdt het geen twijfel dat u dit platform zou moeten verkennen.


Twitch noemt zichzelf "het ultieme op influencer marketing gebaseerde platform". Het vinden van de influencers in uw gemeenschap en met hen samenwerken om uw merk te promoten, is een gemakkelijke manier om te adverteren.


Je kunt here meer lezen over adverteren op Twitch.Quora: "Bereik een betrokken, hoogwaardig publiek."


Quora lijkt op Reddit omdat het allemaal om een ​​gesprek gaat, maar anders doordat er minder nadruk wordt gelegd op de gemeenschap. Het platform dient als een ruimte waar mensen vragen kunnen stellen en antwoorden kunnen krijgen.


Van de drie platforms is Quora waarschijnlijk de beste ruimte voor uw klassieke B2B brands. Ze hebben zelfs een B2B marketinggids op hun bedrijfssite samengesteld. Eventuele verdere advertentievragen kunnen worden beantwoord door naar de Quora for Business-pagina te gaan.

5 views