• Esther

Snapchat zal niet langer het Snapchat account van Trump promoten.

Afgelopen woensdag gaf het bedrijf aan niet langer "stemmen die aanzetten tot racistisch geweld en onrecht" te zullen versterken.


"We promoten momenteel de inhoud van de president niet op het Discover-platform van Snapchat. We zullen stemmen die racistisch geweld en onrecht aanzetten niet versterken door hen gratis reclame te geven op Discover. Racistisch geweld en onrecht hebben geen plaats in onze samenleving en we staan ​​samen met iedereen die vrede, liefde, gelijkheid en rechtvaardigheid zoekt in Amerika.", zei een woordvoerder van Snap in een verklaring.


Deze buitengewone zet van de "tijdelijke berichten app" laat zien dat social media bedrijven steeds waakzamer zijn wat betreft politieke content dat wordt gepromoot via hun platforms, in de aanloop naar de verkiezingen in de US.

De Conservatieven beschuldigen de social media platforms ervan hun stem te onderdrukken, dit wordt echter ontkent door de bedrijven.

Afgelopen woensdag beschuldigde de campagneleider van Trump, Brad Parscale, Snapchat van "proberen de verkiezingen in 2020 te manipuleren" en noemde Snap CEO Evan Spiegel "radicaal". "Snap haat het dat zoveel van hun gebruikers de inhoud van de president bekijken en dus is dus actief bezig met het onderdrukken van kiezers", zei hij in een verklaring.


Snap, het moederbedrijf van Snapchat, vertelde The New York Times dat het bedrijf hun keuze had gemaakt nadat Trump op 30 mei had getweet dat demonstranten buiten Het Witte Huis zouden worden begroet door 'de meest gemene honden en de meest ijzingwekkende wapens' die de president ooit heeft gezien, als zij door de hekken van Het Witte Huis zouden doorbreken. De Tweet werd niet getoond op Trump zijn Snapchat account en Twitter heeft hier geen actie op ingenomen.


Deze actie van Snap kwam ook nadat Twitter een "public interest" opmerking had geplaatst bij Trumps tweet over verheerlijking van geweld. Twitter gebruikers konden de tweet nog steeds lezen nadat ze op de opmerking hadden geklikt.

In de tweet die vrijdag werd geplaatst zei Trump "Wanneer het plunderen start, start ook het schieten." Hij maakte deze opmerking in reactie op het nieuws over de protesten die in navolging kwamen op de dood van George Floyed, een zwarte man in Minnesota nadat een politieagent hem met zijn knie vast pinde op de grond. Het incident werd gefilmd en de laatste woorden van George Floyd waren "Ik kan niet ademen."


Trump maakte een gelijkwaardige opmerking op Facebook, maar het social media platform besloot dat het niet in strijd was met hun regelgeving omtrent aanzetten tot geweld.

Trump verwees in zijn post naar de Nationale Garde, dus Facebook beschouwde zijn opmerkingen als een waarschuwing voor overheidsmaatregelen, wat is toegestaan ​​op het platform. Facebook-medewerkers hebben deze week tegen die beslissing geprotesteerd en een virtuele walkout georganiseerd.


Trump heeft ontkend dat hij geprobeerd heeft racistisch geweld aan te zetten. Snap zei dat het Snapchat-account van Trump nog steeds openbaar is, maar dat geen enkel account het recht heeft om te worden gepromoot op Discover. Maandag publiceerde Snap een memo die Spiegel naar zijn werknemers stuurde waarin hij racisme afkeurt.


"We kunnen in Amerika gewoon geen accounts promoten die zijn gekoppeld aan mensen die aanzetten tot racistisch geweld, of ze dat nu doen op of buiten ons platform. Ons Discover content-platform is een samengesteld platform, waar wij beslissen wat we promoten. We werken hard om een ​​positieve impact te maken, en we zullen dat blijven doen wat betreft de inhoud die we promoten op Snapchat." zei hij in de memo. "Dat betekent niet dat Snap accounts zal verwijderen waarmee het het niet eens is of die 'wreed zijn voor sommige mensen.", zei hij.


Vorige week heeft Trump een bevel ondertekend dat tot doel heeft de wettelijke bescherming die sociale-mediabedrijven krijgen voor inhoud die door gebruikers is gepost, te beperken. Het bevel stond gisteren voor de eerste juridische uitdaging toen het Centrum voor Democratie & Technologie een rechtszaak aanspande, omdat het het eerste amendement schond.


Snap, dat populair is onder tieners, heeft zijn aantal gebruikers laten groeien tijdens de coronavirus-pandemie. Het bedrijf heeft 229 miljoen dagelijks actieve gebruikers. Politieke campagnes, waaronder voor Trump en zijn democratische rivaal Joe Biden, hebben Snapchat gebruikt om de aandacht van jonge kiezers te trekken. De president heeft volgens Bloomberg meer dan 1,5 miljoen volgers op de app.


https://www.cnet.com/news/snapchat-will-no-longer-promote-content-from-trumps-account/
12 views