• William

Snapchat voegt nieuwe barcodescancapaciteit toe om meer productinformatie te krijgen

In juni kondigde Snapchat tijdens zijn jaarlijkse partnertop enkele aankomende toevoegingen aan voor zijn Snap Camera, waaronder de mogelijkheid om planten en hondenrassen te identificeren en aanvullende productinformatie te krijgen, zoals voedingsgegevens, door simpelweg een hond / plant / product te 'scannen'. binnen zijn camerafunctie.


Nu zien we de volgende stappen, waarbij gebruikers nu voedsel- en wijnetiketten kunnen scannen om meer informatie over bepaalde producten te krijgen.

Zoals u in dit voorbeeld kunt zien, krijgt u, wanneer u uw vinger op het scherm houdt bij het bekijken van een streepjescode voor bepaalde producten, een nieuwe lijst met voedingswaarde informatie voor dat artikel.


Voor wijn krijg je zelfs beoordelingsgegevens:

De aanvullende productgegevens worden mogelijk gemaakt door verbinding met apps van derden - Yuka en Vivino in deze voorbeelden (u kunt de app branding bovenaan elke vermelding zien). Dat biedt Snap een scala aan scanopties, gebaseerd op gevestigde databases, wat betekent dat gebruikers een reeks producten kunnen scannen om extra inzicht en gegevens te krijgen.


Snapchat heeft in juni zijn hondenras scanner toegevoegd, terwijl gebruikers al lang in staat waren om muziek (via Shazam) en producten (via Amazon) in de tool te identificeren. De nieuwe toevoegingen brengen deze capaciteit nog verder en sluiten aan bij Snap's bredere inspanningen om meer hulpprogramma's toe te voegen - terwijl Snap ook samenwerkt met McDonald's en Coca Cola aan scanbare promoties op basis van hun logo's.


Snapchat is al een tijdje bezig om beeldherkenning een groter element in de app te maken. In 2015 heeft het bedrijf een patent aangevraagd met een uitgebreide samenvatting van wat mogelijk kan zijn via zijn visuele herkenningshulpmiddelen:


"Een foto met een object dat als restaurant wordt herkend, kan er bijvoorbeeld toe leiden dat de gebruiker fotofilters krijgt te zien die een menu van het restaurant op de foto bedekken. Of een foto met een object dat wordt herkend als voedseltype, kan ertoe leiden dat de gebruiker worden gepresenteerd met fotofilters waarmee de gebruiker informatie kan bekijken, zoals calorieën, vetgehalte, kosten of andere informatie die verband houdt met het voedseltype. "


Naast het verstrekken van contextuele informatie, kan een dergelijk proces bedrijven ook in staat stellen kortingen en promoties aan te bieden op basis van de inhoud van een afbeelding. In de onderstaande patentafbeelding krijgt een persoon die een Snap van een kopje koffie heeft genomen bijvoorbeeld een kortingsbon aangeboden op basis van de visuele inhoud van die snap.

Deze nieuwe toevoegingen zijn weer een stap in die richting, terwijl ze ook de toon zetten voor de volgende fase van AR ontwikkeling, waar gebruikers vergelijkbare 'scans' zouden kunnen uitvoeren via een AR compatibele bril.


Snapchat zou graag zijn Spectacles product ontwikkelen tot een volledig functioneel AR-apparaat, maar nu Facebook racet om zijn eigen AR bril op de markt te brengen, kan het een moeilijke worden voor Snap om te concurreren. Maar misschien, als Snapchat meer van dit soort visuele elementen kan bouwen, kan het een perfecte partner worden voor een ander bedrijf dat ook AR brillen ontwikkelt.


Zoals bijvoorbeeld Apple?


De vereiste technologische vooruitgang kan het voor Snapchat onmogelijk maken om onafhankelijk zijn eigen AR bril te bouwen, maar de tools kunnen een geweldige aanvulling zijn voor een mogelijk Snap / Apple partnerschap, waardoor een versie van Spectacles na verloop van tijd nog steeds AR compatibel zou kunnen worden. om te concurreren met het apparaat van Facebook.


Dat is de volgende fase voor deze technologie, dus hoewel dit nu een handige toevoeging is, zou het een veel belangrijkere ontwikkeling kunnen zijn.

6 views