• William

Inkomsten Facebook ads 22% gestegen in Q3, actieve adverteerders met 1 miljoen gestegen sinds juli

Te midden van de getuigenis van Facebook CEO Mark Zuckerberg over content issues en Sectie 230 voor de Senaatscommissie voor Koophandel gisteren, rapporteerde het vlaggenschipplatform van zijn bedrijf opnieuw indrukwekkende winstresultaten.

Ondanks de spraakmakende # StopHateForProfit-boycot van het Facebook-platform door ongeveer 1.000 adverteerders in de maand juli, stegen de advertentie-inkomsten van Facebook met 22% op jaarbasis tot $ 17,4 miljard in het kwartaal.


Ondertussen steeg het nettoresultaat met 29% tot $ 7,8 miljard, of $ 2,71 per aandeel, waarmee de analisten de schatting van $ 1,91 per aandeel overtroffen.


"We hadden een sterk kwartaal omdat mensen en bedrijven op onze diensten blijven vertrouwen om verbonden te blijven en economische kansen te creëren in deze moeilijke tijden", zei Zuckerberg in een verklaring.


So much voor de waarschuwing van Facebook-CFO Dave Wehner eind juli dat de vertraging van de omzetgroei tijdens de eerste drie weken van die maand als gevolg van de boycot en andere factoren de groei van de advertentie-inkomsten van het kernplatform zou kunnen beperken tot 10% in het derde kwartaal.


Buiten Wehner verwachtten maar weinigen in de branche dat de boycot de advertentie-inkomsten van Facebook zou aantasten, en velen merkten op dat het het platform daadwerkelijk zou kunnen helpen de weg vrij te maken, waardoor een toestroom van kleine zakelijke adverteerders mogelijk zou worden.


Dat lijkt het geval te zijn geweest: tijdens de earnings call meldde Zuckerberg dat Facebook nu 10 miljoen actieve adverteerders heeft, tegen 9 miljoen in juli.


Verder meldde Wehner dat Facebook verwacht dat de advertentieomzet in het vierde kwartaal hoger zal zijn dan in het derde kwartaal, "gedreven door de aanhoudende sterke vraag van adverteerders tijdens de feestdagen."


De dagelijkse actieve gebruikers (DAU's) en de maandelijkse actieve gebruikers (MAU's) van Facebook in Q3 waren elk jaar op jaar met 12% gestegen in Q3.


Maar DAU's in de VS en Canada zijn licht gedaald, van 198 miljoen naar 196 miljoen.


Wehner zei dat dit in het derde kwartaal was verwacht, aangezien de pandemie in de eerste helft tot verhoogde gebruikersniveaus leidde. Maar hij zei ook dat Facebook verwacht dat Noord Amerikaanse gebruikerstrends in het vierde kwartaal vlak of iets lager zullen zijn in vergelijking met het derde kwartaal.


De leidinggevenden gingen niet in op de redenen achter een aanhoudende daling van het aantal gebruikers. Is de boycot en / of voortdurende controverse rond de beslissingen van Facebook met betrekking tot advertenties en inhoud met betrekking tot de verkiezingen, en bijdragen om geweld te promoten, de populariteit van het platform in de VS begonnen te verminderen? Aan de andere kant, kunnen de totalen van gebruikers gedeeltelijk lager zijn vanwege de miljoenen verwijderde pagina's en accounts die gelinkt zouden zijn met de "gevaarlijke" QAnon samenzweringstheorie.


Tijdens de earnings call over het derde kwartaal vatte Zuckerberg de stappen samen die Facebook de afgelopen tijd heeft genomen om te proberen valse informatie en pogingen tot onderdrukking van kiezers te stoppen, maar toegestaan ​​als hoe, "met een zo verdeeld land", is er "een risico op burgerlijke onrust" na de verkiezing.


Met betrekking tot 2021 specificeerde de vooruitzichten van Wehner geen prognoses voor advertentie-inkomsten, maar merkte op dat Facebook "nog steeds met een aanzienlijke hoeveelheid onzekerheid wordt geconfronteerd. Wij denken dat de pandemie heeft bijgedragen aan een versnelling van de verschuiving van de commercie van offline naar online, en als gevolg van deze versnelling hebben we een toenemende vraag naar advertenties ervaren. Aangezien online handel onze grootste advertentieverticaal is, zou een verandering in deze trend een tegenwind kunnen vormen voor de groei van onze advertentie-inkomsten in 2021.


"Bovendien verwachten we in 2021 meer tegenwind op het gebied van targeting en metingen", voegde hij eraan toe. “Dit omvat tegenwind door platformveranderingen, met name op Apple iOS 14, maar ook door het veranderende regelgevingslandschap. Er is ook aanhoudende onzekerheid over de levensvatbaarheid van trans-Atlantische gegevensoverdrachten in het licht van recente Europese regelgevende ontwikkelingen, en net als andere bedrijven in onze sector volgen we de mogelijke impact op onze Europese activiteiten nauwlettend op naarmate deze ontwikkelingen vorderen. "


Wat betreft de getuigenis van Zuckerberg voor de subcommissie van de Senaat, zoals donderdag gerapporteerd in Digital News Daily op basis van zijn voorbereide getuigenis, zei hij dat hij de herziening van sectie 230 ondersteunt, de federale wet die web bedrijven beschermt tegen aansprakelijkheid voor de inhoud van berichten van gebruikers.


Hij merkte tijdens de earnings call van Facebook op dat een aanpak die in Frankrijk heeft gewerkt 'zich richt op het creëren van een transparant proces waarin bedrijven moeten rapporteren hoe ze modereren, en rapporteren over hoeveel schadelijke inhoud in verschillende categorieën is zichtbaar, het deel van de inhoud op de service, en tot welk percentage onze content moderatiesystemen kunnen komen voordat mensen het moeten rapporteren ... Ik denk dat een dergelijk systeem in feite vereist dat bedrijven aan bepaalde drempels voldoen of verbetering laten zien , stemt prikkels in feite op de juiste manier af. "


Zuckerberg vatte ook de stappen samen die Facebook de afgelopen tijd heeft genomen om te proberen valse informatie en pogingen tot onderdrukking van kiezers te stoppen, maar het is toegestaan ​​hoe, "met een zo verdeeld land", er "een risico op burgerlijke onrust" bestaat na de verkiezingen.

6 views