• William

Reddit meldt een vermindering van 18% haatdragende opmerkingen

In juni kondigde Reddit een grote verandering aan in zijn aanpak van haatzaaiende uitlatingen, waardoor het op dat moment onmiddellijk meer dan 2000 subreddits verbood die de regels van het platform lang hadden omzeild.


Deze week heeft Reddit een update over die acties gegeven, die naar eigen zeggen het aantal haatdragende opmerkingen op het platform met 18% hebben verminderd.

Zoals uitgelegd door Reddit:


"Sinds we ons nieuwe beleid op 29 juni hebben uitgerold, hebben we onder ons nieuwe beleid bijna 7.000 subreddits verbannen (inclusief verbod op het ontwijken van subreddits). [...] Op dit moment hebben we geen volledig verhaal over de impact op de lange termijn. van deze subredditverboden zijn we echter begonnen met het kwantificeren van de impact op gebruikersgedrag. Wat we zagen is een afname van 18% in het aantal gebruikers dat hatelijke inhoud posten in vergelijking met de twee weken voorafgaand aan de "ban wave".


De 'ban wave' is de datum van de eerste lancering van de nieuwe benadering van aanzetten tot haat.

Van de verboden subreddits zegt Reddit dat de meerderheid ervan in drie categorieën viel:


Subreddits met namen en beschrijvingen die inherent hatelijk zijn


Subreddits met een groot deel van de haatdragende inhoud


Subreddits die positief omgaan met haatdragende inhoud (deze subreddits bevatten misschien niet per se een groot deel van de haatdragende inhoud, maar ze promoten deze wanneer deze bestaat)


De verboden subreddits werden elke dag bekeken door ongeveer 365.000 gebruikers voordat ze werden verwijderd. Nu zijn ze volledig verwijderd, wat duidelijk gunstige resultaten heeft opgeleverd in termen van algehele platformgezondheid.


Enerzijds betekent dit een grote verschuiving, een soort rijping van het platform - maar het is ook vermeldenswaard dat het niet allemaal te danken is aan het 'grotere goed'. Een andere motiverende factor voor Reddit is geld - Reddit wil ook zijn act opruimen om zijn zakelijke kansen te maximaliseren door zijn aantrekkingskracht op potentiële adverteerders te vergroten.


Nu met 430 miljoen maandelijkse actieve gebruikers, heeft Reddit een grote kans om die aandacht om te zetten in inkomsten, vooral gezien de zeer betrokken nichefocus van de vele subreddits op het platform. Maar adverteerders aarzelden al lang om mee te doen vanwege de advertentiebestendige aard van Reddit-gebruikers en de geschiedenis van het platform met het hosten van controversiële inhoud.


Reddit speelde inderdaad een sleutelrol in de grote fotohack van beroemdheden in 2014, terwijl het in het verleden ook werd bekritiseerd vanwege het organiseren van discussies over seksualisering van jonge mensen, bloed, geweld en meer.


Reddit's benadering van dergelijke inhoud heeft daadwerkelijk een rol gespeeld in zijn aantrekkingskracht. In 2012 instrueerde Yishan Wong, CEO van Reddit, de moderators van de site dat alles wat gepost wordt dat geen wettelijke grenzen schendt, niet mag worden verwijderd, zelfs als ze het persoonlijk beledigend vinden.


"Wij staan ​​voor vrijheid van meningsuiting ... we gaan geen smakeloze subreddits verbieden."


Reddit's benadering van vrije meningsuiting zorgde ervoor dat het populair werd bij gebruikers die vonden dat andere platforms minder open stonden voor hun mening. Maar nu Reddit de volgende stap lijkt te zetten, valt het meer in lijn met andere netwerken.


Wat logisch is, en gezien het gebruik ervan, is dit een belangrijke evolutie in verantwoordelijkheid. Maar het zal ongetwijfeld ook een aantal old school Redditors buitenspel zetten - en zou uiteindelijk de opkomst kunnen zien van een ander, meer open sociaal netwerk, waar gebruikers vrij zijn om te delen wat ze maar willen.


Heeft dat invloed op het algehele gebruik van Reddit? Het lijkt erop dat het van ondergeschikt belang zal zijn, en in toenemende mate wordt Reddit hoe dan ook een meer mainstream platform, dus je zou verwachten dat eventuele afdankingen ook worden vervangen door nieuwe gebruikers naarmate het meer bekendheid krijgt. In dit opzicht is het verbeteren van zijn benadering van haat zelfs nog belangrijker - maar nogmaals, degenen die boos zijn over zijn nieuwe houding zullen waarschijnlijk afdrijven naar andere netwerken en apps.


Dat zou kunnen leiden tot nieuwe bijenkorven van extremistische opvattingen in andere uithoeken van het internet. Dat is natuurlijk niet de zorg van Reddit, maar het zou naïef zijn om aan te nemen dat een dergelijk gesprek slechts verdwijnt. Het vermogen van internet om mensen te verbinden is buitengewoon krachtig, en dat heeft ook betrekking op mensen met een linkse blik op het centrum en gevaarlijke agenda's.


Deze mensen kunnen nu gemakkelijker contact maken met gelijkgestemde individuen, en terwijl de grotere platforms steeds meer bewegen om dergelijke discussies te beperken, zullen opkomende sites dergelijke discussies blijven verwelkomen om hun prestaties te verbeteren.

6 views