• William

Reddit heeft r / The_Donald, de grootste pro-Trump-subreddit gecanceld

Reddit heeft zojuist het grootste pro-Trump-forum op zijn site gecanceld, omdat de subreddit de regels over intimidatie en targeting heeft overtreden.


De subreddit, r / The_Donald, was een van de ongeveer 2.000 gemeenschappen die maandag op Reddit werden verboden, zei CEO Steve Huffman.


Het verbod kwam op dezelfde dag dat het Twitch-kanaal van president Donald Trump werd opgeschort.


Reddit staat al lang bekend als een hoek van het internet met relatief weinig moderatie, maar de laatste jaren is het steeds meer hardnekkig tegen haatdragende taal en intimidatie.


Bezoek de homepage van Business Insider voor meer verhalen.


Reddit's grootste community voor supporters van president Donald Trump is niet meer.


Steve Huffman, CEO van Reddit, kondigde maandag in een bericht aan dat de prikbordsite meer dan 2000 subreddits had verboden die regelmatig de regels over intimidatie, haatdragende taal en targeting overtreden. Een van die subreddits was r / The_Donald, een pro-Trump-forum met meer dan 790.000 gebruikers.


“Alle communities op Reddit moeten te goeder trouw ons inhoudsbeleid volgen. We hebben r / The_Donald verbannen omdat het dat niet heeft gedaan, ondanks elke gelegenheid, ”schreef Huffman. "De community heeft consequent meer regelbrekende inhoud gehost en gestemd dan gemiddeld ... en de mods hebben geweigerd aan onze meest elementaire verwachtingen te voldoen."


De subreddits zijn verboden als onderdeel van Reddit's handhaving van een nieuw beleid dat mensen of subreddits verbiedt die 'haat op basis van identiteit of kwetsbaarheid promoten' of die 'slachtoffers van een groot gewelddadig evenement en hun families' aanvallen.


Andere verboden subreddits waren rechtse forums zoals r / CampusConservative, r / thenewright en r / rightwinglgbt, evenals enkele linkse subreddits zoals r / ChapoTrapHouse en r / cumtown, gerund door fans van twee linkse podcasts met dezelfde namen . Een subreddit gewijd aan trans-uitsluitingsradicaal feminisme, r / GenderCritical, werd ook verboden."Voor alle duidelijkheid, opvattingen over het hele politieke spectrum zijn toegestaan ​​op Reddit - maar alle gemeenschappen moeten binnen ons beleid werken en dit te goeder trouw doen, zonder uitzondering", schreef Huffman.


De aankondiging van Huffman werd gevierd in sommige hoeken van Reddit, waaronder r / AgainstHateSubreddits, een community die moderators onder druk heeft gezet om actie te ondernemen tegen haatzaaien. Ondertussen werden andere subreddits overspoeld met discussies over de verboden. Sommigen zeiden dat ze zich schrap zetten voor meer verboden terwijl Reddit het beleid handhaaft - een commentator in r / samenzwering schreef: "Ze zullen uiteindelijk voor deze plek komen."


Reddit is de nieuwste sociale-mediasite die de afgelopen weken een standpunt heeft ingenomen tegen de toespraak van Trump of zijn supporters die hun beleid schenden. Twitter paste deze maand voor het eerst waarschuwingslabels toe op sommige tweets van Trump, terwijl Facebook een Trump-advertentie blokkeerde die een nazi-symbool bevatte. Maandag heeft Twitch het kanaal van Trump opgeschort.


Hoewel Reddit al lang wordt gezien als een minder gemodereerd forum voor sociale media, heeft het in 2015 een beleid tegen intimidatie ingevoerd en de afgelopen jaren gecoördineerd actie ondernomen om subreddits te verwijderen die illegale activiteiten aanmoedigen.

8 views