• William

President Trump roept op tot regulering van social platforms

In een reactie die grotendeels werd verwacht, heeft de Amerikaanse president Donald Trump vandaag opgeroepen tot meer regulering van social-mediaplatforms te midden van beschuldigingen van vooringenomenheid tegen republikeinse politici.


Trump gebruikte Twitter om zijn bezorgdheid te uiten, nadat Twitter gisteren fact-checkmarkers had toegevoegd aan twee van zijn tweets over mail-in-stembiljetten.


Donald J. TrumpDonald J. TrumpDonald J. TrumpDonald J. TrumpDonald J. Trump @realDonaldTrump  · 17h Republicans feel that Social Media Platforms totally silence conservatives voices. We will strongly regulate, or close them down, before we can ever allow this to happen. We saw what they attempted to do, and failed, in 2016. We can’t let a more sophisticated version of that....


Donald J. TrumpDonald J. TrumpDonald J. TrumpDonald J. TrumpDonald J. Trump @realDonaldTrump

....happen again. Just like we can’t let large scale Mail-In Ballots take root in our Country. It would be a free for all on cheating, forgery and the theft of Ballots. Whoever cheated the most would win. Likewise, Social Media. Clean up your act, NOW!!!!


Woordvoerster Kayleigh McEnany van het Witte Huis zei ook dat president Trump een uitvoeringsbevel zal ondertekenen "met betrekking tot social-mediabedrijven". Er werd geen verder detail verstrekt, maar de veronderstelling, gebaseerd op eerdere opmerkingen van Trump, is dat de regering-Trump zal vragen om een ​​onderzoek naar vermeende vooringenomenheid en vervolgens zal proberen sancties of beperkingen op te leggen.


Donald J. TrumpDonald J. TrumpDonald J. TrumpDonald J. TrumpDonald J. Trump @realDonaldTrump

Twitter has now shown that everything we have been saying about them (and their other compatriots) is correct. Big action to follow!


Wat dit precies betekent, is onduidelijk. Als er een onderzoek plaatsvindt, zal het waarschijnlijk ontdekken dat Twitter inderdaad opereert binnen zijn rechten als privébedrijf en dat het in staat is om zijn platformregels naar eigen goeddunken te definiëren. Het is geen openbaar nutsbedrijf en het is niet verplicht om iedereen een gelijk deel van de stem te geven. Een onderzoek zou waarschijnlijk ook tot de bevinding komen dat Twitter, in het geval van Twitter, relatief soepel is geweest ten opzichte van de eerdere verklaringen van Trump, waardoor verschillende opmerkingen die ervoor zouden zorgen dat reguliere gebruikers geconfronteerd worden met actie, niet werden afgedwongen.


In die zin heeft Twitter gelijk - maar toch heeft zijn beslissing om de tweets van Trump in wezen als misleidend te bestempelen, het in moeilijk terrein gebracht, vooral met betrekking tot de miljoenen Trump-supporters, die waarschijnlijk nu Twitter zullen toevoegen aan hun lijst 'fake nieuws media opponenten'.


Inderdaad, de supporters van Trump hebben al lastercampagnes gelanceerd tegen Twitter-medewerkers, waaronder het hoofd van de site-integriteit Yoel Roth, die volgens sommigen verantwoordelijk lijkt te zijn voor de melding op de tweets van Trump.


De moeilijke overweging voor Twitter is de impact op het gebruik. Als Trump bijvoorbeeld uit protest het platform de rug toekeert en ergens anders naartoe verhuist en zijn vele supporters meeneemt, kan dat een aanzienlijke impact hebben op het gebruik van Twitter. Trump heeft niet gezegd dat hij dit overweegt, maar het is een van de mogelijke resultaten die Twitter zou kunnen zien als gevolg van deze nieuwe confrontatie. En hoewel de lijn op platformregels van fundamenteel belang is, is het nog steeds een overweging - Twitter werkt nog steeds aan het opbouwen van zijn publiek in overeenstemming met de marktverwachtingen, met name CEO Jack Dorsey onder druk om de aanwezigheid van het bedrijf te maximaliseren.


Maar nogmaals, misschien is het nu het moment voor Twitter om een ​​standpunt in te nemen. De COVID-19-pandemie heeft de prestatieresultaten voor 2020 al vervaagd, en met de presidentiële verkiezingsrace die op stoom zal komen, kun je verwachten dat er in de toekomst nog meer controverse zal ontstaan ​​over het gebruik van tweets door Trump en de reactie van Twitter (of niet) als resultaat.


Misschien is dit nu het moment een standpunt in te nemen en zou Twitter zich ook kunnen positioneren om zijn regels beter te handhaven op alle toekomstige politieke tweets. Twitter, het is vermeldenswaardig, verbood ook alle politieke advertenties op zijn platform om te voorkomen dat tweets door campagnes worden gebruikt om verkeerde informatie te verspreiden.


In sommige opzichten sluit het toevoegen van vinkjes aan de tweets van Trump gewoon aan bij de benadering van Twitter om de integriteit van verkiezingen te beschermen. Maar omdat het de Amerikaanse president is, omdat het specifiek president Trump is, is het veel meer dan dat.


Nu wachten we af wat de uitvoerende order van Trump op sociale media zou kunnen zijn, en of het inderdaad zou kunnen leiden tot het sluiten van onafhankelijke bedrijven, zoals Trump opmerkt.


Dat lijkt onwaarschijnlijk, maar de volgende stappen kunnen cruciaal zijn om te dicteren hoe sociale platforms worden gebruikt binnen de komende verkiezingscampagne en alle politieke communicatie die vooruitgaat.

7 views