• William

Pinterest's recente verbeteringen in feed ranking en focus op video content

Als je niet hebt opgelet, Pinterest is in opkomst, waarbij het platform een ​​aanzienlijke toename van het aantal gebruikers (nu tot 416 miljoen MAU) en betrokkenheid ziet, omdat het voortbouwt op zijn focus op productontdekking en zijn e-commercehulpmiddelen verder verfijnt.


Die groei wordt nog versterkt door de COVID-19-lockdowns, waarbij Pinterest in sommige opzichten een vervanging voor het winkelcentrum wordt. En gewone pinners komen beslist naar het platform met een koopgedrag - volgens Pinterest gebruikt ongeveer 90% van de actieve pinners het platform om aankopen te plannen of te doen, terwijl de app ook een veel hogere koopintentie ziet dan andere sociale netwerken.


Als je nog niet hebt bekeken wat er op Pinterest gebeurt, is het misschien de moeite waard om te kijken. En eind vorige week gaf Pinterest een paar extra tips voor pin-marketeers als onderdeel van een overzicht van hoe het zijn home feed-classificatiesysteem heeft verbeterd.


In de post op de Pinterest Engineering-blog schetst Pinterest hoe het zijn systeem heeft bijgewerkt om relevantere pingresultaten aan elke gebruiker te tonen.


Volgens Pinterest:


"Home-feed is een van de belangrijkste oppervlakken op Pinterest die een aanzienlijk deel van de betrokkenheid genereert van de meer dan 400+ miljoen mensen die elke maand bezoeken. Vanuit zakelijk oogpunt is de homefeed ook een bron van inkomsten, waar de meeste advertenties worden weergegeven. getoond aan Pinners. Daarom is de manier waarop we gepersonaliseerde, boeiende en inspirerende aanbevelingen in de thuisfeed naar voren brengen van cruciaal belang. "


Om hierop in te spelen, heeft Pinterest zijn systeem herzien om de relevantie van zijn aanbevelingen en vermeldingen te verbeteren, waardoor de betrokkenheid aanzienlijk is verbeterd.


Het proces omvat het rekening houden met meer gebruikersacties en het bouwen van een systeem dat kan reageren op variabele invoer. Dat proces heeft geleid tot verschillende vooruitgang in de voerdisplay:


We konden gebruikers meer relevante pinnen laten zien door de nauwkeurigheid van onze voorspellingen te verbeteren.


We hebben de technische snelheid verbeterd door de modelvoorspellingen te scheiden van de rangschikkingslaag. We kunnen nu herhalen op rangschikkingsfuncties door hulpprogramma-termen te wijzigen en parallel modeliteraties uit te voeren.


We hebben het bedrijf geholpen door belanghebbenden in staat te stellen de rangschikking snel aan te passen op basis van zakelijke behoeften.


Dat laatste punt is vooral relevant voor marketeers - aangezien Pinterest is geëvolueerd, wordt er ook naar gestreefd om meer aandacht te besteden aan video-inhoud, waarbij video nu het meest boeiende inhoudstype is op alle sociale platforms. In februari meldde Pinterest inderdaad dat het in 2019 6x zoveel videoweergaven zag als in 2018.En dat is, althans gedeeltelijk, inherent aan het ontwerp - zoals opgemerkt in het nieuwe classificatiesysteemoverzicht:


"Videodistributie was een van onze belangrijkste doelstellingen in 2019 en het bereiken ervan via het oude raamwerk was moeilijk. In het MTL-raamwerk hebben we eerst een positief label voor video's gedefinieerd: werd de video langer dan 10 seconden bekeken? We hebben toen een nieuw label toegevoegd. uitvoerknooppunt naar MTL om dit label te voorspellen. We hebben dit knooppunt vervolgens gekalibreerd en toegevoegd aan het hulpprogramma, inclusief alleen videospecifieke acties: herhalingen, close-ups en weergaven van 10 seconden. Hierdoor is onze videodistributie met 40% toegenomen met hogere betrokkenheidspercentages . "


Videopins zijn dus niet alleen populairder, ze krijgen ook prioriteit door het algoritme van Pinterest, wat een belangrijke opmerking is voor marketeers die het platform zo goed mogelijk willen gebruiken.


Het volledige overzicht is redelijk technisch, maar het belangrijkste is dat het systeem van Pinterest steeds beter wordt in het aanbevelen van relevante inhoud aan elke gebruiker, en dat met name video-inhoud een aandachtspunt zou moeten zijn van je Pin-inspanningen.


Daarnaast merkte Pinterest onlangs ook op dat 'tags de nieuwe hashtags zijn' in een overzicht van het bijgewerkte post-taggingproces voor video-uploads.

https://www.instagram.com/p/CEX4AFhnB4h/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_video_watch_again


Wanneer u een videopin uploadt, selecteert u nu tags op basis van een lijst met productcategorieën, in plaats van hashtags toe te voegen.


Nog een relevante opmerking in uw pinproces.


Je kunt het volledige overzicht van het bijgewerkte feed-algoritme van Pinterest here lezen.

6 views