Pinterest lanceert "Today" tab

Doordat veel meer mensen naar Pinterest gaan op zoek naar inspiratie, zeker door de Corona lockdown, heeft het bedrijf vandaag een feature gelanceerd met de naam "vandaag" ofwel Today. Deze laat de laatste trends zien op het platform

Mensen hebben inspirerende ideeën nodig, meer dan ooit. Door de Today tab, komt er een dagelijkse inspiratie pagina met gekozen topics, trending pins en expert informatie.


Aldus Pinterest:


"Just click “Today” at the top of your home feed from your iOS or Android app for new ideas each day. Recommendations will include a handful of topics. We’ll start with ideas curated by the Pinterest team and in the future will also feature guest editors."


Zoals je kunt zien zit er tussen de inspiratie ook informatie over de Covid-19 uitbraak, inclusief advies van de World Health Organization en het Center for Disease Control.

In gewone tijden zal de focus vooral liggen op trending pin content.

Pinterest geeft aan dat de 'For You' feed in de app gefocust zal blijven op jouw eigen recommendations, gebaseerd op de eerdere content die je hebt bekeken, terwijl 'Today' meer algemeen populaire ideeën zal tonen, "gebaseerd op wat er in de wereld gaande is in trending zoekopdrachten


Het is een goede manier om nieuwe ideeën te ontdekken op basis van wat er onder de 322 miljoen mensen echt tractie krijgt op dat moment.


En op dit moment lijken mensen zeker naar Pinterest te komen voor inspiratie


Aldus Pinterest:


" Op dit moment ontstaat er voor mensen een nieuw "normaal", ze komen naar Pinterest om geïnspireerd te raken, over het vorige weekend zagen we een all time record met meer "saves" en "searches" dan in welk ander weekend dan ook. Er is een grote groei in onderwerpen zoals koken, groeien van eigen groente, lesplannen voor kinderen en knutselwerk. En in de USA stuurden meer dan ooit mensen pins naar elkaar door, meer dan 34% hoger"


Deze trends zijn ook al zichtbaar op de andere netwerken - Facebook, geeft aan dat er deze week 70% meer volume is in messenger met video-calls , en Twitter geeft aan dat het gebruik van de afgelopen periode 23% meer is dan vorig jaar.


Op zich geen verassing, echter de advertenties lopen achteruit zoals de cijfers nu laten zien, de CPM prijzen zien we letterlijk zakken tot 1 euro op bijv. Facebook

Een grote potentie voor de adverteerders, in onze ogen.


Bekijk onze tips & tricks over adverteren in deze tijd voor meer inspiratie
Tips voor adverteren op Pinterest

Tips voor adverteren met shoppable postsDe nieuwe 'Today' tab wordt deze week uitgerold bij gebruikers in de USA en de UK en andere regios volgens snel.

10 views