Pinterest lanceert shoppable boards en meer updates

Pinterest is de plek voor inspiratie - en als je eenmaal geïnspireerd bent, dan kun je ermee aan de slag. Precies dat maakt Pinterest nu een beetje makkelijker , er wordt automatisch een shopping lijst gegenereerd , speciaal voor jou.

Vorige week lanceerde Pinterest, "Shop from a board", een speciale tab die jouw pins en zoekopdrachten analyseerde for vergelijkbare in-stock producten.


Dit komt bij dezelfde optie, maar dan voor individuele pins.

In de categorie Home decor en Fashion krijgt deze tab direct shoppable pins


Gelijk zal deze tab direct ook producten tonen die lijken op de originele , door de user bewaarde pins.


Hier wordt gebruik gemaakt van object-herkenning technologie die ook gebruikt wordt voor Pinterest Lens en features zoals Shop Similar


Een voorbeeld , je hebt een board gemaakt met het opknappen van je badkamer , en je verzamelt al een jaar allerlei pins. Maar de oude pins zijn bijvoorbeeld uitverkocht, deze nieuwe shop tab vind dezelfde of gelijkende producten voor je.

Uniek gebruik van de Pinterest visual tool


De update geeft ook nog een nieuwe optie bij zoekopdrachten, hier zit nu een vast shopping tab aan vast. Dus elke zoekopdracht kun je vertalen naar een shoppable items, daarna verder te filteren op prijs en merk.


De "shop similar". optie die beschikbaar is voor pins krijgt ook een update.

De tool kan nu meer beschikbare producten laten zien van 1 pin


Als laatste lanceert Pinterest een gekozen lijst van style guide voor "Home" Ofwel een soort magazine.

Hierbij maakt de gebruiker zelf filter keuzes ipv het algoritme.

Pinterest laat zelf weten dat gebruikers die shoppen via Pinterest 44% is gestegen sinds vorig jaar. Maar ook een enorme toename in search, met name door de coronacrisis

Pinterest geeft aan dat met name MKB kan profiteren van deze nieuwe opties.

4 views