• William

Pinterest kondigt een uitgebreide lancering aan van Pin Stories en nieuwe Pin analytics tools

Na het afgelopen jaar een beetje aan het format te hebben gewerkt, heeft Pinterest nu een volledige bèta lancering van Story Pins aangekondigd, waarmee wordt ingespeeld op de trend van social Stories met een platform unieke benadering.

Zoals uitgelegd door Pinterest:


"Story Pins is een geheel nieuw type pin- en publicatieoptie waarmee videomakers dynamische en visuele verhalen kunnen vertellen met video's, voice-over en beeld- en tekstoverlay. We maken het gemakkelijker voor videomakers die hun talent graag willen delen, om passies en creativiteit rechtstreeks terug te laten stromen naar Pinterest, zonder de noodzaak van een website. Voor pinners betekent dit dat de ideeën in een pin boeiender en actiegerichter worden. "


Zoals je kunt zien in de bovenstaande schermafbeeldingen, is het format van Story Pins vergelijkbaar met andere Stories opties; met een swipeable feed op volledig scherm van Stories frames.


Het verschil hier is dat deze in een Pin zitten, in tegenstelling tot een aparte Pinterest Stories feed, terwijl Story Pins ook niet na 24 uur verdwijnen.


"Storypins kunnen worden opgeslagen op boards voor later, en zullen na verloop van tijd vindbaar zijn. Ze worden ook verspreid over de homefeed, zoekresultaten en plaatsen zoals het tabblad Today, en profiteren van de visuele ontdekkingsengine die nieuwe ideeën koppelt aan mensen met relevante interesses en smaken. "

Het is dus een beetje als Stories, maar dan voor praktische doeleinden. Toch biedt het een manier om de Stories ervaring binnen Pinterest opnieuw te creëren - wat, gezien de populariteit van het Stories format, een goede manier zou kunnen zijn om in contact te komen met je publiek op het platform.


Story Pins zijn in eerste instantie alleen beschikbaar voor een kleine groep creators in de VS, en de komende maanden zullen er meer regio's volgen. Creators die meer willen weten over Story Pins, kunnen zich here aanmelden.


Daarnaast werkt Pinterest ook zijn creator profielen bij, met een nieuw display format en bijgewerkte contactopties.


"Pinners kunnen ook reageren op de ideeën die ze van hun favoriete creators ontdekken met een reeks positieve reacties, zoals" Geweldig idee "," Liefde "," Wow "en" Bedankt "om creators feedback te geven."


De reacties zijn niet helemaal nieuw - Pinterest test ze al een tijdje en ze zijn voor de meeste gebruikers op sommige oppervlakken beschikbaar. Maar nu zullen ze breder beschikbaar zijn op berichten, waardoor een andere manier wordt toegevoegd om met Pin content te communiceren.


Pinterest voegt ook een nieuw Engagement tab voor creators toe, waar ze hun pin activiteit op één tabblad kunnen beheren.


Het lanceert ook een opnieuw ontworpen Analytics dashboard, dat een gedetailleerd overzicht geeft van hoe de content presteert.


Dit zijn enkele handige opties, en nu Pinterest een aanzienlijke groei kent te midden van de COVID-19-lockdowns, zullen deze tools meer manieren bieden om zowel verbinding te maken als de betrokkenheid te maximaliseren, op basis van meer diepgaande, specifieke statistieken.


En hoewel het misschien een beetje vreemd aanvoelt om Stories op elk platform te hebben, tonen de gegevens aan dat Stories een belangrijk content format is geworden, net als de nieuwsfeed ervoor. Als zodanig is het logisch dat alle platforms zich afstemmen op audience trends en meer opties bieden om mensen te helpen contact te maken op de manier waarop ze gewend raken.Je kunt here meer lezen over Story Pins.


12 views