• William

Pinterest is begonnen met het testen van een nieuwe versie van stories, genaamd Story Pins

Het door Snapchat gepopulariseerde "stories" wordt nu algemeen gebruikt op sociale platforms. Tegenwoordig zijn er bijvoorbeeld Instagramstories, Facebookverhalen en YouTube-verhalen. Zelfs Twitter en Spotify testen het concept. Vorig jaar deed Pinterest ook mee door te experimenteren met een functie genaamd "Story Pins", waarmee videomakers hun ideeën konden delen in een stories-achtig format. Deze Story Pins kunnen meerdere pagina's met tekst, afbeeldingen, video en links bevatten, maar het nieuwe formaat is nooit voor het publiek gelanceerd. Het blijkt dat het product niet is gesloopt. Het is herzien.


Pinterest nodigde in april een uitgebreide groep Amerikaanse makers uit om een ​​nieuwe, tweede versie van Story Pins te testen, dit keer gericht op het aanbieden van "inspirerende inhoud" om Pinterest-gebruikers te verheffen tijdens van de coronavirus pandemie.

In een bericht dat met testers werd gedeeld, legde Pinterest uit dat mensen "op zoek waren naar positieve berichten en inspiratie" en hoe videomakers, meer dan ooit, die inhoud konden helpen leveren.


In tegenstelling tot Verhalen op andere platforms, die vaak op zichzelf gerichte fragmenten uit iemands leven zijn, zijn Pinterest Story Pins ontworpen als klikbare inhoud die is gericht op het delen van ideeën.


Story Pins kunnen bijvoorbeeld een stapsgewijze handleiding bieden voor het koken van een recept of het maken van een knutselproject. Een Story Pin kan ook ideeën bieden over hoe u uw thuiskantoor kunt reorganiseren, de kinderen kunt vermaken, tutorials over schoonheid en meer.


Dit soort inhoud was populair op Pinterest, terwijl Amerikaanse consumenten thuis vastzaten onder door coronavirus veroorzaakte overheidsvergrendelingen. Pinterest zei in april dat de zoekopdrachten naar 'thuiskantoor' de afgelopen weken bijvoorbeeld met 70% waren gestegen. En zoekopdrachten naar recepten, bakideeën, onderwijs voor kinderen, knutselen, tuinieren en meer zijn ook regelmatig populair.


Pinterest is niet de enige die de vraag van consumenten naar dit soort inhoud begrijpt. Zowel Google als Facebook hebben de afgelopen weken apps gelanceerd die zijn bedoeld om inhoud te creëren rond knutsel- en doe-het-zelfprojecten met de lancering van Google's Tangi en Facebook's Hobbi, van de respectievelijke R & D-afdelingen van de bedrijven. TikTok blijft ondertussen de aandacht van gebruikers trekken - ook op het gebied van kunst en kunstnijverheid, doe-het-zelf-projecten, koken en meer dat voorheen het territorium van Pinterest was.Hoewel Pinterest zijn Story Pins-functie in 2019 had getest in markten zoals het VK, Duitsland en elders, heeft de nieuwe versie die wordt getest in gesloten Amerikaanse bèta enkele veranderingen ondergaan.


De huidige versie biedt nu een native-ervaring waarbij alle inhoud in de Story Pin zelf zal leven in plaats van off-platform te linken. Dit is een reactie op vroege feedback van Pinners die zeiden dat ze de Pinterest-app niet wilden verlaten om een ​​project te voltooien.


De Story Pin is ook gekoppeld aan een vernieuwd ecosysteem dat is ontworpen rond het ontdekken van Story Pin, waardoor Pinterest-gebruikers de Pins kunnen vinden op nieuwe plaatsen zoals bijvoorbeeld het tabblad Today van Pinterest.


Daarnaast heeft de nieuwste versie meer creatieve bewerkings- en publicatiefuncties toegevoegd, zoals het taggen van onderwerpen, kleuraanpassing en ondersteuning voor video.


Deze wijzigingen zijn opmerkelijk omdat Story Pins nu first-party content voor Pinterest zelf maken. Ze vallen ergens tussen langere blogposts en de kortere, kortstondige inhoud op de Story-platforms van andere bedrijven.


Een tester, @whimchic op Twitter, was een van de eersten die in april screenshots van de bijgewerkte ervaring publiceerde, na een uitnodiging voor de besloten bètatest te hebben ontvangen na deelname aan gebruikersonderzoeken.


Pinterest bevestigde aan TechCrunch dat versie 2 van Story Pins vanaf april met meer Amerikaanse makers begon te testen, maar merkt op dat het product nog steeds niet algemeen verkrijgbaar is. Videomakers kunnen ook niet vragen om deel te nemen aan de bèta - ze mogen alleen meedoen als Pinterest ze rechtstreeks uitnodigt.


“Contentcreators vormen het hart van Pinterest en zijn altijd al een kernonderdeel van het platform geweest, omdat ze de inspiratie bieden waar miljoenen mensen dagelijks mee bezig zijn. We testen altijd nieuwe manieren om op feedback van videomakers te reageren en ze meer tools te geven om hun ideeën onder een groeiend publiek te brengen '', aldus een woordvoerder van Pinterest.


"Als zodanig hebben we een nieuwe Pin-indeling getest, Story Pins, waarmee videomakers inhoud met een langere vorm kunnen ontwikkelen met video's, afbeeldingen en tekst. Verhaalpinnen bieden videomakers nieuwe bewerkings- en publicatiemogelijkheden, evenals opties om instructies voor ideeën zoals recepten, doe-het-zelf-projecten en beauty-tutorials op te nemen, die Pinners vervolgens kunnen ontdekken en opslaan op hun eigen borden, 'voegde ze eraan toe.


Pinterest zegt dat de test met Amerikaanse videomakers aan de gang is en dat er de komende maanden meer te vertellen valt over de beschikbaarheid van Story Pins.

5 views