• William

Nieuwe vooruitgang automatische vertaaltools Facebook

Facebook heeft een nieuwe vooruitgang aangekondigd in zijn automatische vertaaltools die de communicatie tussen gebruikers over de hele wereld zullen verbeteren.


De nieuwe vooruitgang is gebaseerd op het 'M2M-100'-model voor meertalige machinevertaling (MMT) van Facebook, dat in staat is om te vertalen zonder te vertrouwen op Engelse data.


Zoals uitgelegd door Facebook:


"Bij het vertalen van bijvoorbeeld Chinees naar Frans, trainen de meeste Engelstalige meertalige modellen Chinees naar Engels en Engels naar Frans, omdat Engelse trainingsdata het meest algemeen beschikbaar zijn. Ons model traint rechtstreeks op Chinees naar Franse data om de betekenis beter te behouden. Het presteert 10 punten beter dan Engelstalige systemen ten opzichte van de veelgebruikte BLEU-metriek voor het evalueren van machinevertalingen. "

Door de eerste stap van de eerste vertaling in het Engels te schrappen, is het nieuwe systeem van Facebook beter in staat om de oorspronkelijke betekenis van de tekst te behouden, wat de communicatie tussen Facebook gebruikers zal helpen maximaliseren.


De vertaaltools van Facebook zouden een sleutelrol kunnen spelen bij het maximaliseren van zakelijke kansen, door grensoverschrijdende handel in regio's waar taalbarrières bestaan ​​te vergemakkelijken. Bedrijven willen misschien vertakken naar de groeiende Indiase markt, maar kunnen dat momenteel niet omdat ze niet effectief kunnen communiceren. De vertaalvooruitgang van Facebook zou in dit opzicht een sleutelrol kunnen spelen en nieuwe kansen kunnen creëren, vooral gezien de toenemende focus van het platform op e-commerce en uitwisseling op platforms.


Dat zou verder kunnen worden ondersteund door de ontwikkeling van de eigen valuta van Facebook, die deze zou scheiden van lokale banken. Dat project is nog ver weg, maar Facebook kijkt naar een toekomst waarin elk bedrijf, waar dan ook, aan iedereen, over de hele wereld, op de marktplaats van Facebook zou kunnen verkopen.


Als zodanig zijn deze nieuwe vorderingen aanzienlijk - en bovendien zet Facebook zijn werk aan het project open om verbeterde vertaaltools in bredere zin mogelijk te maken.


Combineer dit met de grensoverschrijdende inzichten van Facebook en het is duidelijk waar het platform naartoe gaat. Als Facebook de wereld kan verbinden en universele communicatietoegang kan bieden, zou dat tot aanzienlijke nieuwe kansen kunnen leiden.

4 views