• William

Nieuwe merkveiligheidscontroles Facebook, inclusief onderwerpuitsluitingen video ads

Facebook heeft een aantal nieuwe merkveiligheidscontroles aangekondigd voor videoadverteerders, met uitsluitingen van onderwerpen, op basis van machine learning, en lijsten met 'uitgevers toestaan' om de campagneweergave beter te controleren.


De eerste is onderwerpuitsluitingen, waarmee videoadverteerders op een nieuwe manier kunnen bepalen in welke video posts hun advertenties kunnen worden weergegeven, op basis van de inhoud van de video.

Zoals uitgelegd door Facebook:


"Onderwerp uitsluiting biedt InStream adverteerders een gedetailleerdere uitsluitingstool die geschikt is voor contentniveau. Onderwerpuitsluiting is ontwikkeld door machine learning-technologie en is zo ontworpen dat InStream-adverteerders uitsluitingen op contentniveau kunnen kiezen uit vier verschillende onderwerpen: nieuws , politiek, gaming en religieuze en spirituele inhoud. "


Zoals u in de bovenstaande schermafbeelding kunt zien, kunnen adverteerders voorkomen dat hun advertenties worden weergegeven in video-uploads die betrekking hebben op deze inhoudsgebieden, hoewel dezelfde beperkingen niet van toepassing zijn op livestreams.


Facebook heeft geen technische details gegeven over hoe het systeem bepaalt welke video's in elke categorie vallen (behalve de bovenstaande opmerking dat het 'mogelijk wordt gemaakt door machine learning'), maar de veronderstelling zou zijn dat het ook historische context gebruikt voor elke uploader, zijn Paginaclassificatie en daaropvolgende opmerkingen en betrokkenheid om de focus van elke video te bepalen.


De andere toevoeging is "lijst met toegestane uitgevers", waarmee adverteerders een specifieke lijst van uitgevers kunnen selecteren waarmee ze hun advertenties willen laten weergeven.

Dat stelt adverteerders in staat om hun campagnes uitsluitend op de inhoud van deze uitgevers uit te voeren.


Merkveiligheidscontroles kwamen in 2017 in beeld nadat YouTube miljoenen aan advertentie-inkomsten verloor toen uitgevers hun advertenties begonnen te trekken omdat ze naast extremistische en haatdragende inhoud werden weergegeven. Het juiste antwoord zou natuurlijk zijn dat YouTube en andere platforms extremistische en haatdragende taal regelrecht verwijderen, maar met wisselende risiconiveaus als gevolg van merkassociatie gerelateerd aan verschillende soorten inhoud, hebben alle digitale platforms sindsdien gewerkt aan het toevoegen van nieuwe plaatsing controle opties om ongewenste verbindingen te stoppen.


Het is ook vermeldenswaard dat zowel Facebook als YouTube ook hebben gewerkt om meer actie te ondernemen tegen dergelijke inhoud, maar dit soort merkveiligheidscontroles biedt adverteerders meer capaciteit om zichzelf beter te beschermen tegen dergelijke zorgen, waardoor ze meer controle in hun handen krijgen in plaats van simpelweg vertrouwen op de platforms en hun tools.


Daarnaast heeft Facebook onlangs ook zijn auditstatus door derden verbeterd, omdat het is toegevoegd aan de inaugurele groep van Trustworthy Accountability Group Brand Safety Certified-bedrijven.


"We hebben ook samengewerkt met Global Alliance for Responsible Media (GARM) om de normen en definities voor merkveiligheid, schaalonderwijs, gemeenschappelijke tools en systemen en onafhankelijk toezicht voor de branche af te stemmen op de definities van GARM. 11 categorieën, waaronder haatzaaiende uitlatingen en agressie, die zijn opgenomen in het GARM / 4A's Brand Safety Floor and Suitability Framework. "


Deze bredere associaties stellen digitale platforms in staat om beter af te stemmen op geaccepteerde benchmarks en praktijken, en problematische groepen massaal uit te roeien, in plaats van dat elk platform het alleen doet.


Die aanpak helpt om nieuwe industriestandaarden vast te stellen en om verdere actie op dergelijke problemen mogelijk te maken, wat uiteindelijk meer controle en zekerheid zal geven aan advertentiepartners.


U kunt here meer lezen over de nieuwste merkveiligheidsupdates van Facebook.


9 views