• William

Nieuwe data en audience retention metrics voor YouTube Studio

Youtube komt met een nieuwe toevoeging aan YouTube Studio, die videomakers een lijst met andere video's laat zien die hun kijkers op het platform hebben bekeken, en een nieuwe audience retention metrics.

Zoals uitgelegd door YouTube:


"Dit geeft je een geweldige kans om je publiek beter te leren kennen. Je kunt ook ingaan op andere video-onderwerpen en formats die bij je kanaal passen. Denk hier eens over na in termen van titels, thumbnails en samenwerkingsmogelijkheden die je misschien willen verkennen. '


De inzichten kunnen ook helpen bij het identificeren van belangrijke trends en het aanscherpen van uw strategie - en deze week heeft YouTube een update gegeven over de uitrol van het nieuwe informatiepaneel:


"We plannen een lancering van 20% tegen 15 juli, dus houd ons in de gaten en we houden je op de hoogte."


De toevoeging kan een groot voordeel zijn voor videomakers en het ziet er naar uit dat deze binnen enkele weken volledig zal worden uitgerold.


Daarnaast heeft YouTube ook een nieuwe test gelanceerd met een geüpdatete kijkersloyaliteitsgrafiek die de retentieprestaties op je kanaal laat zien.

De inzichten helpen videomakers zich te concentreren op waar ze meer betrokkenheid zien en waar hun kijkers afhaken, wat kan helpen om je contentbenadering te verbeteren.


Beide updates bieden meer gegevens over je YouTube prestaties, wat zal helpen om je manier van posten en verwerken te verbeteren met meer inzicht in waar je kijkers in geïnteresseerd zijn.


Daarnaast voegt YouTube ook een aantal nieuwe hulpbronnen voor geestelijke gezondheidszorg toe binnen relevante YouTube-zoekopdrachten, evenals een nieuwe lijst met onlangs gepubliceerde video's aan het YouTube Studio-dashboard.


De updates (behalve audience retention chart) worden vanaf vandaag uitgerold naar YouTube Studio.

2 views