• William

Nieuwe Chinese exportregels kunnen de verkoop van TikTok in de VS verder bemoeilijken

De chaotische verkooponderhandelingen in de Verenigde Staten van TikTok worden wellicht ingewikkelder. China heeft zijn lijst met technologieën (via Nikkei) die onderhevig zijn aan exportbeperkingen bijgewerkt om "aanbeveling van gepersonaliseerde informatiediensten op basis van gegevens" toe te voegen.

De lijst, die voor het laatst meer dan tien jaar geleden in 2008 werd vernieuwd, bevat ook technologieën die als gevoelig worden beschouwd, zoals spraakherkenning en computerchips. Chinese bedrijven die een van deze technologieën aan een buitenlandse bieder willen verkopen, moeten een vergunning van de overheid krijgen.


Hoewel het amendement niet direct bevestigt roet in het eten gooit in de poging van Bytedance om TikTok aan een Amerikaanse eigenaar te verkopen voordat het wordt verboden, is het mogelijk dat het voor dat exacte doel kan worden uitgerold.


Bovendien publiceerde een door de staat gesteund Chinees persbureau op 29 augustus opmerkingen van Cui Fan, een professor aan de China University of International Business and Economics en een handelsadviseur van de overheid, die op basis van vertalingen van de Chinese tekst zei: " als ByteDance van plan is om gerelateerde technologieën te exporteren, moet het de licentieprocedures doorlopen. "


In een verklaring vertelde Bytedance's General Counsel Erich Andersen aan Digital Trends dat het bedrijf "de nieuwe regelgeving bestudeert" en dat het "de toepasselijke wetten zal volgen". "Zoals bij elke grensoverschrijdende transactie, zullen we de toepasselijke wetten volgen, waaronder in dit geval die van de VS en China", voegde hij eraan toe.


We hebben contact opgenomen met Microsoft en Oracle, twee van de gerapporteerde koplopers voor een TikTok acquisitie, en we zullen het verhaal updaten wanneer we terug horen.


De recommendation engine van TikTok is de hoeksteen en een van de belangrijkste drijfveren achter de virale opkomst van de video-app over de hele wereld. Het algoritme maakt gebruik van enorm veel gegevens en kijkgewoonten om u nauwkeurig inhoud voor te stellen, zelfs als u niet rechtstreeks videomakers volgt.


Het is onduidelijk hoe deze bijgewerkte wet TikTok zal beïnvloeden als dat al het geval is. De deal kan, wanneer deze zich in de laatste fase bevindt, eenvoudigweg onder zware controle komen te staan ​​van Chinese functionarissen die mogelijk voornamelijk de zowel civiele als militaire effecten ervan bestuderen. Of het politieke agenda's heeft en opzettelijk zal verhinderen dat de overname doorgaat, valt nog te bezien.


Eerder deze maand noemde de door de staat gesteunde krant China Daily in een hoofdartikel het uitvoerend bevel van de Trump regering een daad van 'pesten'. China heeft "tal van manieren om te reageren als de regering haar geplande 'smash and grab' uitvoert", voegde het eraan toe.


Op 24 augustus spande TikTok een rechtszaak aan tegen het uitvoerend bevel, waarin stond dat het verbod de potentie had om "de rechten te ontnemen" van de werknemers en makers "zonder enig bewijs om een ​​dergelijke extreme actie te rechtvaardigen." Drie dagen later nam de CEO van het bedrijf, Kevin Mayer, ontslag.

5 views