• William

Microsoft onderbreekt onderhandelingen overname van US operations van TikTok

Microsoft onderbreekt de lopende onderhandelingen met ByteDance om de Amerikaanse activiteiten van TikTok over te nemen, nadat president Donald Trump had onthuld dat hij liever door zou gaan met het verbieden van de app voor het delen van video's.


ByteDance was naar verluidt van plan zichzelf te verwijderen uit de Amerikaanse versie van TikTok, waarbij Microsoft een deal naderde om de controle over te nemen en verantwoordelijk te zijn voor beveiliging en gebruikersgegevens. De onderhandelingen begonnen nadat Trump zei dat hij van plan is de ByteDance, die in Chinese handen is, te verkopen om zijn belang in de app te verkopen.


Trump vertelde verslaggevers op Air Force One vrijdag echter dat hij TikTok liever zou willen verbieden en dat hij een verkoop niet zou steunen, meldde de Wall Street Journal, onder verwijzing naar bronnen die bekend zijn met de kwestie.


De opmerkingen van Trump dwongen Microsoft en ByteDance om de TikTok deal te onderbreken, waarvan de brede lijnen volgens de bronnen maandag zouden zijn afgerond.


De bedrijven waren naar verluidt 'overrompeld' door de opmerkingen van Trump, omdat het Witte Huis eerder duidelijk had gemaakt dat het doel was dat TikTok 'in Amerikaanse handen' zou zijn. Uit rapporten blijkt dat de onderhandelingen niet helemaal dood zijn, maar Microsoft en ByteDance proberen eerst duidelijkheid te krijgen over het standpunt van het Witte Huis en of er afzonderlijke acties zijn die de Amerikaanse activiteiten van de app zouden belemmeren, zelfs als er een verkoop zou plaatsvinden, aldus de bronnen.


"Hoewel we geen commentaar geven op geruchten of speculaties, hebben we vertrouwen in het succes van TikTok op de lange termijn", zei een TikTok woordvoerder in reactie op het bereiken van digitale trends om bevestiging van de onderbroken onderhandelingen.


“Honderden miljoenen mensen komen naar TikTok voor vermaak en verbinding, waaronder onze gemeenschap van makers en artiesten die vanaf het platform in hun levensonderhoud voorzien. We zijn gemotiveerd door hun passie en creativiteit en toegewijd aan het beschermen van hun privacy en veiligheid terwijl we blijven werken om gezinnen blij te maken en zinvolle carrières te bieden aan degenen die op ons platform creëren. "


In een eerdere verklaring bij Digital Trends zei een TikTok woordvoerder dat de app heeft bijgedragen aan het creëren van banen in de Verenigde Staten en zich inzet voor de privacy van gebruikers, te midden van beschuldigingen dat het een bedreiging vormde voor de nationale veiligheid.

9 views