• William

Met de nieuwe functie ‘Suggested Posts’ van Instagram blijf je scrollen

Alsof Instagram al niet verslavend genoeg was, voegt het bedrijf een nieuwe functie toe die bedoeld is om je nog langer door je feed te laten scrollen. Vanaf vandaag laadt Instagram ‘Suggested Posts’ aan het einde van je feed, zodra je helemaal op de hoogte bent van updates van vrienden en andere accounts die je volgt.

Normaal gesproken geeft Instagram aan het einde van je feed gewoon het bericht ‘You’re all caught up!' weer en kun je oudere berichten bekijken. In plaats daarvan zie je na dat bericht nu standaard voorgestelde berichten van andere accounts, inclusief advertenties natuurlijk.


Gelukkig kun je oudere berichten nog steeds met één tik op de knop bekijken, je ziet de optie direct onder het ingehaalde bericht. Je kunt Instagram ook vertellen wanneer je niet geïnteresseerd bent in een voorgesteld bericht door op het menu met drie stippen te tikken en ‘niet geïnteresseerd’ te selecteren. Dat zal het algoritme vertellen dat het wat aanpassingen moet doen. Helaas kun je voorgestelde berichten niet helemaal uitschakelen - ze zijn er om te blijven.


Zoals opgemerkt door Engadget, lijkt de functie te doen denken aan de manier waarop TikTok werkt; het is een gemakkelijke manier om gebruikers betrokken te houden en nieuwe accounts te vinden. Instagram heeft voor die doeleinden ook het tabblad Verkennen, maar persoonlijk bezoek ik die hub nooit. De nieuwe functionaliteit zou in theorie meer naadloos kunnen zijn, of verraderlijk, afhankelijk van uw standpunt.


13 views