• William

LinkedIn voegt nieuwe analytics tools toe voor bedrijfspagina's

LinkedIn heeft een reeks nieuwe aanpassingen doorgevoerd, waaronder nieuwe Follower-analyse voor bedrijfspagina's, een nieuwe audio-optie voor uitspraak op gebruikersprofielen en een alternatief proces voor het beperken van uitnodigingen voor bedrijfspagina's.


Ten eerste, op volgersanalyses - als u nu naar de analyse van uw LinkedIn-bedrijfspagina gaat, ziet u een 'Nieuwe' markering op het tabblad Analytics, wat aangeeft dat er iets is toegevoegd. Die toevoeging is deze nieuwe lijst met volgers van bedrijfspagina's, per individueel profiel, die u kunt uitbreiden tot een volledige lijst van elke persoon die uw pagina heeft gevolgd, gerangschikt in omgekeerde chronologie.

De vermelding kan een mogelijkheid bieden om nieuwe volgers te bereiken om hen te bedanken voor het volgen, terwijl het ook wat meer inzicht geeft in wie er naar uw pagina komt, wat kan helpen om uw berichtgevings- en engagementprocessen te verfijnen.


U kunt deze lijst echter niet downloaden, maar toch is het een extra niveau van inzicht in de prestaties van uw bedrijfspagina. Dit is een aanvulling op het bestaande overzicht van volgershoogtepunten, volgersstatistieken (trends van volgers in de loop van de tijd) en demografische / functierolgegevens, evenals de weergave 'Bedrijven om te volgen', die u laat zien hoe andere, vergelijkbare LinkedIn-bedrijfspagina's presteren in met betrekking tot groei van volgers, frequentie van berichten plaatsen en betrokkenheid.


LinkedIn implementeert ook een nieuw systeem om te beperken hoe vaak een bedrijfspaginabeheerder uitnodigingen naar hun connecties kan sturen om hun bedrijfspagina te volgen.


LinkedIn heeft officieel de optie teruggebracht om uw connecties uit te nodigen om uw bedrijfspagina in november vorig jaar te volgen, nadat u deze de afgelopen maanden een paar keer had uitgeprobeerd (en ook enkele jaren geleden de mogelijkheid had geboden).


Het risico hierbij is natuurlijk dat 'growth hackers' het zullen gebruiken om hun connecties te spammen - wat LinkedIn bij de eerste lancering probeerde te vermijden door een limiet van 50 uitnodigingen per paginabeheerder per dag te implementeren. Blijkbaar was dat niet genoeg, of LinkedIn voelde gewoon de behoefte aan een beter proces. Het nieuwe systeem, zoals je kunt zien in deze schermafbeelding (gedeeld door social media-expert Matt Navarra), biedt Pages 100 credits die ze per maand kunnen gebruiken, waarbij elke verzonden uitnodiging één credit kost.


"Wanneer uw uitnodiging wordt geaccepteerd, wordt het tegoed teruggegeven. Elke maand krijgen pagina's uitnodigingskredieten die door alle beheerders worden gedeeld. Tegoeden worden niet overgedragen."


Dus nu zou je theorie 100 uitnodigingen per dag kunnen versturen, maar ze kunnen slechts 100 mensen per maand spammen, waarbij elke niet-geaccepteerde uitnodiging uit hun lijst komt. Ik weet niet zeker of dat een beter systeem is, maar het is toch interessant.


En tot slot, en opnieuw via het arendsoog van Matt Navarra, voegt LinkedIn een nieuwe audio-optie toe voor de uitspraak van de naam, als het je echt ergert als mensen je naam verkeerd uitspreken.

Zoals je hier kunt zien, zie je in de LinkedIn-app nu een prompt op je LinkedIn-profiel om een audio-opname van je naam toe te voegen, als je dat wilt. Tik op de prompt 'Naamuitspraak toevoegen' en u wordt naar een in-app audiorecorder gebracht, waar u kunt zeggen wat u maar wilt.

De opname is beperkt tot 10 seconden en LinkedIn adviseert gebruikers om "langzaam te spreken en elke lettergreep duidelijk uit te spreken" en "de telefoon ongeveer tien centimeter van je mond te houden".

Eenmaal opgenomen, verschijnt er een klein audiopictogram naast uw naam in de app (de functionaliteit is momenteel niet beschikbaar op desktop).

De nieuwe functies voegen een aantal interessante nieuwe opties toe, en hoewel geen van hen is ingesteld om uw proces te transformeren, bieden ze een aantal aanvullende overwegingen voor het opbouwen van uw on-platform publiek en verduidelijken uw details.


Of gewoon humoristische paaseieren van 10 seconden maken voor profielbezoekers, wat je ook kiest.

13 views