• William

LinkedIn lanceert een nieuwe career hub

Te midden van snel veranderende economische omstandigheden heeft LinkedIn deze week een nieuw initiatief gelanceerd om werkzoekenden te helpen bij het identificeren van belangrijke vaardigheden waar veel vraag naar is, en om te solliciteren, om meer mensen weer aan het werk te krijgen na recente ontslagen en veranderingen.


Zoals uitgelegd door LinkedIn:


"We zijn verheugd om tegen het einde van dit jaar een wereldwijd vaardigheidsinitiatief te lanceren om meer digitale vaardigheden aan 25 miljoen mensen over de hele wereld te bieden. Ons doel is om diegenen te helpen die werkloos zijn geworden als gevolg van de COVID-19-pandemie en de daaruit voortvloeiende economische crisis krijgen de vaardigheden die ze nodig hebben om hun volgende baan te krijgen. Door gratis toegang te geven tot de vaardigheden en opleiding die werkzoekenden nodig hebben om een baan te vinden, hopen we ons steentje bij te dragen en werkzoekenden over de hele wereld te helpen nieuwe kansen te vinden. "


Om dit mogelijk te maken heeft LinkedIn een nieuwe minisite gelanceerd om mensen door het proces te begeleiden.

Het systeem gebruikt een proces om in drie stappen gebruikers te helpen verbinden met relevante rollen:


Klik op de eerste stap en je wordt doorgeleid naar een lijst met de meest gevraagde vaardigheden, gebaseerd op inzichten uit het LinkedIn-netwerk (690 miljoen leden, 50 miljoen bedrijven, 11 miljoen vacatures).

Tik op een van deze en u kunt gratis LinkedIn cursussen volgen om uw vaardigheden te verbeteren.


"We stellen de 10 LinkedIn-leerpaden die zijn afgestemd op deze banen gratis beschikbaar voor iedereen. Elk leerpad bevat een reeks video-inhoud die is bedoeld om individuen te helpen bij het breed ontwikkelen van de kernvaardigheden die nodig zijn voor een bepaalde rol."


Dat is een aanzienlijk aanbod - en daarnaast werken Microsoft Learn en GitHub ook samen met LinkedIn om geavanceerd cursusmateriaal te bieden op technisch geavanceerde gebieden.


Deze komen bovenop de verschillende andere LinkedIn Learning-cursussen die al beschikbaar zijn gesteld om diegenen te helpen die omgaan met de effecten van COVID-19, terwijl LinkedIn onlangs ook zijn diversiteitsgerelateerde cursussen gratis beschikbaar heeft gesteld m.b.t. de #BlackLivesMatter beweging.


Dat is veel gratis onderwijs om te overwegen, en nogmaals, de geïdentificeerde vaardigheden zijn gebaseerd op wat er gevraagd wordt, wat een hele reeks potentiële kansen biedt voor alle gebruikers via dit nieuwe programma.


Daarnaast biedt LinkedIn via haar Economic Graph ook aanvullende arbeidsmarktinzichten, beschikbaar in een nieuw interactief platform.


De gegevensrapporten bieden meer diepgaande overzichten van het huidige economische klimaat in verschillende regio's, waaronder veelgevraagde vaardigheden, aanwervende trends, locatiegegevens, enz.


Er is een hoop te winnen, zowel voor werkzoekenden als recruiters - en zelfs voor analisten die een beter begrip willen krijgen van de verschuivingen op de werkplek. Als je op zoek bent naar manieren om je vaardigheden te verbeteren of mensen te kennen die dat zijn, dan zijn deze nieuwe tools zeker de moeite van het bekijken waard.

8 views