• William

LinkedIn heeft een nieuw systeem dat intimiderende berichten kan detecteren

Ongevraagde advances zijn een probleem op alle social platforms, maar ze lijken vooral niet op hun plaats op LinkedIn, vanwege de professionele en carrièrefocus van het platform.


En toch ervaren veel mensen, vooral veel vrouwen,wel degelijk pesterijen op LinkedIn.


Vorig jaar sprak de voormalige CEO van LinkedIn, Jeff Weiner, het probleem publiekelijk aan en zei dat ze meer actie wilden ondernemen om InMail-intimidatie uit te bannen, maar Weiner weigerde ook cijfers te geven over hoe vaak dergelijke intimidatie plaatsvond. Maar er zijn online verschillende accounts van ernstige problemen met pesterijen op LinkedIn. En nu heeft LinkedIn een nieuw systeem om de impact hiervan op zijn gebruikers te detecteren en te verminderen.


In een nieuw bericht op de LinkedIn Engineering Blog schetst LinkedIn zijn nieuwe detectiesysteem dat is getraind op voorbeelden van eerdere meldingen van intimidatie via LinkedIn-berichten.


LinkedIn heeft ontdekt dat de meest voorkomende intimiderende berichten die het ziet, zijn:


Romance Scams - Leden die financiële oplichting plegen door middel van nep- of gehackte accounts die romantische berichten gebruiken om een ​​lid te bedriegen.


Inappropriate Advances - LinkedIn is geen datingsite, maar sommige leden kiezen ervoor om op ongepaste wijze andere leden te werven voor romantische doeleinden. Deze leden sturen meerdere berichten waarin ze relaties zoeken naar leden die ze vaak niet kennen.


Targeted Harassment - Dit omvat het brengen van een off-platform gesprek of geschil op LinkedIn, zoals stalken of trollen. Deze schendingen komen minder vaak voor en kunnen afkomstig zijn van nep accounts of echte leden.


Rekening houdend met deze voorbeelden heeft LinkedIn een algoritme gebouwd dat nu intimiderende berichten kan detecteren op basis van een proces in drie stappen:


Ten eerste wordt het gedrag van de afzender (bijv. Sitegebruik, verzonden uitnodigingen) gescoord door een gedragsmodel. Dit model is getraind met leden waarvan is bevestigd dat ze pesterijen hebben gepleegd (naar boven gekomen via ledenrapporten).


Ten tweede wordt de inhoud van het bericht gescoord door een berichtmodel. Dit model is getraind met behulp van berichten die zijn gemeld als en waarvan is bevestigd dat ze intimidatie zijn.


Ten slotte wordt de interactie tussen de twee leden in het gesprek (bijv. Hoe vaak reageren ze op elkaar, worden de meeste berichten als intimidatie door het berichtmodel beschouwd) gescoord door een interactiemodel. Dit model wordt getraind aan de hand van signalen uit de gesprekken die leiden tot intimidatie.


Wanneer een mogelijk probleem wordt gedetecteerd, zal LinkedIn op basis van deze parameters nu het inkomende bericht verbergen en de ontvanger een optie bieden om het al dan niet te lezen of een intimidatierapport in te dienen.


Het proces zal gevallen van intimiderend gedrag op het platform verminderen en zou moeten helpen om alle LinkedIn-leden zich veiliger te laten voelen op het platform.


Nogmaals, elke vorm van intimidatie is niet welkom, maar op LinkedIn, waar mensen werken om professionele contacten op te bouwen, lijkt het overdreven ongepast. Als je erover denkt om een romantisch voorstel via InMail te sturen, doe dat dan niet. Doe het gewoon niet. Dat is niet waar mensen op LinkedIn voor zijn.


U kunt here meer lezen over het nieuwe detectieproces voor intimidatie van LinkedIn.

6 views