• William

LinkedIn biedt wellicht de mogelijkheid om URL links toe te voegen aan uw LinkedIn Stories

Ik ben nog niet zeker van het potentieel van LinkedIn Stories.


Na de eerste lancering van de nieuwe optie in april in Brazilië, volgde LinkedIn de volgende maand (mei) en vervolgens Australië een maand daarna (juni) met gestage uitbreidingen naar Frankrijk, Nederland en de Verenigde Arabische Emiraten.


Maar toen stopte de uitrol, en in meer dan twee maanden geen nieuwe landen LinkedIn Stories te zien


Inderdaad, de informatiepagina op LinkedIn stelt dat deze al twee maanden niet is bijgewerkt.


Dus waarom de vertraging? Wat is de vertraging bij het uitbreiden van LinkedIn Stories naar meer regio's?


Natuurlijk kunnen er verschillende factoren een rol spelen, zeker gezien de verschillende verstoringen van 2020. Maar misschien ziet LinkedIn gewoon niet de interesse in de optie die het misschien had gehoopt. Ik vroeg LinkedIn of er updates beschikbaar waren over het gebruik of trends van Verhalen, en het vertelde me dat het in dit stadium niets te delen had.


Het kan niets zijn, maar nogmaals ...


Dit zou in elk geval het gebruik van de optie kunnen stimuleren, in ieder geval onder degenen die het als marketing- of outreach-tool willen gebruiken. Zoals gepost door Alessando Paluzzi (en gedeeld door Matt Navarra), test LinkedIn nu een nieuwe optie waarmee gebruikers URL-links kunnen toevoegen aan hun LinkedIn Stories-frames.

De functionaliteit lijkt vergelijkbaar te zijn met andere Stories opties, in die zin dat gebruikers 'omhoog' over het frame zouden 'vegen' om toegang te krijgen tot de bijgevoegde URL-link.

Dat zou het een waardevollere optie maken om verwijzingsverkeer te genereren - wat ongetwijfeld zou leiden tot meer aandacht van bedrijven op LinkedIn, die dan in staat zouden zijn om zekerder reacties uit hun verhalen te volgen.


Als mensen ze natuurlijk gebruiken. En hoewel LinkedIn de uitrol van Stories schijnbaar heeft vertraagd, suggereert de voortdurende ontwikkeling dat er op een bepaald moment een uitbreiding van de optie komt, dus het lijkt onwaarschijnlijk dat deze wordt stopgezet of opgeschort.


Het duurt misschien iets langer - en misschien maakt deze nieuwe linkoptie deel uit van de volgende fase van de uitbreiding.


We zullen moeten afwachten. Maar ik ben er nog niet op verkocht als een haalbare inhoudsoverweging op LinkedIn.

9 views