Instagram wijzigen in IGTV voor meer engagement

Instagram lanceert een nieuwe update voor de IGTV app. Hierdoor moeten "top creators" meer aandacht krijgen op het platform.

De belangrijkste visuele wijziging is op de homepage van de app, hier komt nu een discovery scherm van de meest populaire creators bovenaan. Een soort showcase opzet.

The creator die bovenaan staat en met highlight is degene die je als gebruiker het meest hebt bekeken.


Een belangrijke update, als je als videoplatform wil scoren , dan is het belangrijk je belangrijkste bijdragers goed en prominent te houden voor het viraal houden van de app.

Dit zie je niet alleen bij Instagram, ook YouTube en TikTok hebben die als focus
De gewone app van Instagram heeft al een podium voor influencers, maar Instagram wil deze voor video ook naar IGTV brengen. Het heeft echter nog niet de supergroei gehad waar op gehoopt werd bij de lancering. Een dubbele app blijft lastig.


Ook is er een nieuwe discovery tab gelanceerd om het makkelijker te maken door de app te navigeren en ook hier de top creators een betere plek te geven.

Als laatste voegt Instagram een hands-free recording mode voor snellere opname opties

"Tap the video icon on the top left corner to create and upload videos on IGTV instantly."


Met de video's die gemaakt worden heeft Instagram nu de optie gemaakt om cross- promotie te doen met Instagram. De eerste 15 seconden video van de video kunnen nu getoond worden in Instagram Story met het plaatsen van de IGTV link.


4 views