• Esther

Instagram test optie voor lezen van Messenger berichten in Instagram Direct inbox.

Facebooks plan om berichten apps te integreren heeft deze week een nieuwe stap gezet. Instagram test de optie om Messenger berichten te ontvangen en lezen in je Instagram Direct inbox, zoals je kunt zien in de screenshot hierboven, gemaakt door Alessandro Paluzzi (en gedeeld door Matt Navarro)Instagram heeft de test bevestigd, maar geeft wel aan nog niet klaar te zijn voor een roll-out voor consumenten.


De functie zoals genoemd is onderdeel van een groter plan om het berichten gedeelte Instagram, Messenger en Whatsapp samen te brengen. Dat zal uiteindelijk leiden tot het versturen en ontvangen van ieder soort berichten in iedere app. Dit zal een hele opgave zijn voor Facebook om te verwezenlijken.

Dit houdt ook in dat iedere nieuwe optie in een berichten app ook zal worden toegevoegd in de andere berichten apps.


Facebook heeft niet veel reuring gegeven aan dit lopende project, maar deze testen geven wel aan dat het nog steeds loopt en Facebook zijn best doet dit snel uit te brengen.


Daarnaast test Facebook ook een aantal nieuwe stickers uit bij een aantal gebruikers:Zoals je kunt zien in deze screenshots, gepost door marketing consultants FDT, maakt de nieuwe sticker het mogelijk voor gebruikers een online meet-up te plannen die ook kan linken naar de nieuwe Rooms van Facebook.


Wanneer je een Plans-stickers plaatst kun je een datum toevoegen en informatie over hoe jouw Stories-kijkers je meet-up kunnen joinen. Je Stories-kijkers kunnen ook zien wie van hun vrienden zich geregistreerd hebben voor de meet-up.


Naast van het opzetten van hangouts onder vrienden, kan de optie ook goed zijn voor webinars of productaankondigingen, met de toegevoegde context om te zien wie, onder uw connecties, ook aanwezig is.


Er zijn verschillende manieren waarop het kan worden gebruikt om verschillende soorten bijeenkomsten te promoten. We hebben nog niet veel context over de optie, maar FDT is gevestigd in de Verenigde Staten, dus het kan inmiddels worden uitgerold naar Amerikaanse gebruikers.


Geen van deze updates is groot, maar ze bieden wel nieuwe mogelijkheden en nieuwe kansen, om het versturen van berichten nog gemakkelijker te maken in de apps van Facebook en om online evenementen te organiseren tijdens de COVID-19-lockdowns .

We hebben Instagram om meer informatie gevraagd, zodra we van hun horen, horen jullie van ons!


https://www.socialmediatoday.com/news/instagram-tests-messenger-integration-new-plans-sticker-for-scheduling-o/579177/

8 views