• William

Instagram test een double-story Stories feed

Hé, je houdt van Stories, toch? Natuurlijk, en binnenkort heb je misschien nog sneller toegang tot meer ervan, op basis van deze nieuwe Instagram-test.


Zoals je kunt zien in deze schermafbeelding van gebruiker Ed Maughan (en gedeeld door social media-expert Matt Navarra), test Instagram momenteel een nieuwe, double-story Stories feed voor sommige gebruikers.

Verschillende gebruikers hebben gemeld dat ze het nieuwe Stories-display hebben gezien, met het bijgewerkte formaat dat deze week voor hen verschijnt.


Instagram heeft de test aan SMT bevestigd met deze korte verklaring:


"We testen altijd manieren om je Instagram ervaring te verbeteren."


Er is geen woord over hoe breed de optie wordt getest, noch over specifieke regio's waar deze toegankelijk is. Maar het wordt inderdaad uitgeprobeerd en het zou de nieuwe norm voor Stories kunnen worden als het positieve reacties van gebruikers ziet.


Instagram heeft de afgelopen paar maanden overwogen om meer Stories-bubbels toe te voegen, terwijl reverse engineering-analist Jane Manchun Wong in april de back-endcode voor dergelijke ontdekte.


Wong ontdekte onlangs ook een andere Stories-test, die het gemakkelijker zou maken om snel te schakelen tussen Stories, wat ook Instagram bevestigde.


De verschillende opties wijzen op de volgende grote verschuiving voor Instagram - met meer mensen die Stories gebruiken, zal Instagram op een gegeven moment waarschijnlijk de hoofdfocus van de app proberen te veranderen van de traditionele gebruikersfeed naar een Stories-feed vanaf het begin. Dat zou kunnen betekenen dat je Instagram-app uiteindelijk wordt geopend op het eerste frame van het eerste verhaal in je dienblad en je vervolgens Stories kunt laten overslaan.


Dat zou een belangrijke verschuiving zijn, maar zoals moederbedrijf Facebook herhaaldelijk heeft opgemerkt, liggen Stories op schema om de nieuwsfeed in te halen als het belangrijkste oppervlak voor betrokkenheid van sociale media, als ze dat nog niet hebben gedaan.

Het lijkt misschien een grote sprong, maar vooral met jongere gebruikers die meer op één lijn komen met het Stories-formaat, is het logisch.


Als zodanig is een Stories-lijst met double-story misschien nog maar het begin - als dat populair blijkt, kun je er zeker van zijn dat Instagram het zal opvatten als een signaal dat meer Stories beter is.


Dat kan grote gevolgen hebben voor het gebruik van sociale media in de toekomst. In dit stadium test Instagram nog steeds, maar het is de moeite waard om de groeiende focus op Stories op te merken en na te gaan hoe dat zich verhoudt tot uw poststrategieën.

18 views