• William

Instagram schakelt 'gerelateerde hashtags' functie uit na bug die Trump leek te bevoordelen

Instagram heeft de functie 'gerelateerde hashtags' uitgeschakeld nadat een bug de functie voor bepaalde zinnen op het platform beperkte. Gerelateerde hashtags verschenen niet op de tienduizenden hashtag pagina's die door de bug werden getroffen, waardoor de beschikbare informatie mogelijk werd beperkt tot elke gebruiker die erop tikte omdat deze in foto- of video-bijschriften werd weergegeven of via zoeken werd opgezocht.


Het probleem kwam aan het licht nadat een Tech Transparency Project (TTP) rapport, verder onderzocht door BuzzFeed News, ontdekte dat de bug Trump gerelateerde hashtags beïnvloedde, maar niet die met Joe Biden. Veel van de gerelateerde hashtags waren denigrerend, inclusief #creepyjoebiden, #joebidenpedophile en #neverbiden , die ongelijkheid veroorzaakte zorgen bij Instagram dat het in het voordeel van Trump zou kunnen zijn.


In plaats daarvan beweert Instagram dat het een bug was. Het bedrijf heeft de functie uitgeschakeld, die beschikbaar was in de huidige iteratie sinds 2018, nadat BuzzFeed News Instagram op de hoogte had gebracht van het probleem, maar het bedrijf betwist dat er een partijdige inslag bij betrokken was. “Door een technische fout lieten tienduizenden hashtags geen gerelateerde tags zien. We hebben deze functie uitgeschakeld terwijl we dit onderzoeken '', vertelde een Instagram woordvoerder aan The Verge. Het bedrijf wees er ook op dat #democrats werd getroffen door de bug, zelfs als Biden gerelateerde hashtags dat niet waren.


Instagram heeft de oorzaak van de bug nog steeds niet uitgelegd of waarom deze beperkt was tot bepaalde hashtags in plaats van andere. Het is ook niet duidelijk hoe lang de bug op het platform is blijven bestaan.

6 views