• William

Instagram's algemene feiten, datagroei en marketingtips

Instagram werd gelanceerd in 2010 - alleen op iOS en twee jaar later op Android, in 2012 was de dienst voor het delen van foto's overgenomen door Facebook.


Op basis van afbeeldingen zag Instagram in de begintijd alleen foto posts, inclusief tekst in 2015. Instagram werd meteen populair en ontpopte zich als de 'brightest new app' van Silicon Valley. In 2018 had Instagram - of Insta of IG - een miljard gebruikers.


Instagram heeft herhaaldelijk andere platforms overgenomen door hun versies van de USP's van anderen te produceren. Hun introductie van 15-secondenvideo's nam het op tegen de inmiddels ter ziele gegane Vine, terwijl Instagram's Reels, nieuw in augustus 2020, TikTok in hun eigen spel lijkt te verslaan.


Het aantal mensen op aarde bereikte in maart 2020 7 miljard, wat betekent dat een op de zeven mensen op aarde op Instagram zit. Met zo'n groot publiek mag Instagram absoluut niet over het hoofd worden gezien voor elk bedrijf dat contact wil maken met zijn audience - daarom heeft het team van S9 deze infographic samengesteld met algemene feiten, gegevens over de groei en marketingtips.7 views