• William

Instagram rolt QR codes uit om je accounts te laten volgen

Vorige maand introduceerde WhatsApp officieel de mogelijkheid om contacten toe te voegen via een QR-code, en nu haalt Instagram een ​​blad uit het boek van zijn zuster-app. Volgens The Verge is het bedrijf vandaag begonnen met het op grote schaal uitrollen van QR-codes in zijn app, nadat het de functie vorig jaar in Japan had uitgeprobeerd.


Afgezien van WhatsApp, volgt het vergelijkbare bewegingen van apps zoals Messenger en Snapchat, waaruit het concept is voortgekomen. Eerlijk gezegd is dit ook niet de eerste keer dat Instagram het ‘scan-and-add'-model heeft geprobeerd. In 2018 lanceerde het bedrijf een functie genaamd ‘Nametags’ die ongeveer hetzelfde werkte als het scannen van een QR-code.


Het cruciale verschil is echter dat de nieuwe QR-codes van Instagram kunnen worden gescand door elke camera-app die generieke QR-codes ondersteunt. Dit omvat bijvoorbeeld de standaardcamera op iPhones en Pixels.


Dat neemt veel gedoe weg van de Nametags, die alleen toegankelijk waren via verschillende tikken op de Instagram app zelf; waarschijnlijk een te grote toegangsdrempel als je gewoon snel een QR-code wilt scannen op bijvoorbeeld je lokale tacotruck.


De functie lijkt primair op bedrijven gericht te zijn. Zoals aangegeven door The Verge, hebben sommige restaurants QR-codes omarmd als een manier om klanten toegang te geven tot menu's op hun telefoon, in plaats van een groezelig fysiek menu door te geven dat is aangeraakt door god weet hoeveel mensen.


Het is niet moeilijk voor te stellen dat een bedrijf ook een Instagram QR-code op een prominente plek achterlaat om klanten te dwingen snel te volgen. Het bedrijf laat je zelfs de afbeelding opslaan en delen, zodat bedrijven deze rechtstreeks vanuit de app kunnen afdrukken.


Om uw eigen QR code te maken, gaat u gewoon naar uw profiel, tikt u op het hamburgermenu en selecteert u ‘QR-code’. In plaats daarvan kan er nog steeds ‘Naamlabel’ staan, maar de omschakeling zou nu op elk moment kunnen plaatsvinden. Om een ​​QR-code of naamplaatje te scannen, gaat u naar de camera-app van uw telefoon en wijst u deze op de QR-code; of voor een meer geïntegreerde ervaring, open de Story-camera van Instagram en richt deze op de figuur.

7 views