• William

Instagram Reels is nu beschikbaar in de Verenigde Staten en de nieuwe functie lijkt veel op TikTok


Reels is een in-app bewerkingstool voor het maken van video's van 15 seconden die zijn gesynchroniseerd met muziek of een ander type audio. Met de nieuwe functie kunnen gebruikers ook een audioclip kiezen om bij de video te gebruiken.


Je kunt ook effecten toevoegen, een video versnellen of vertragen, meerdere clips uitlijnen en een timer en aftellen gebruiken om handsfree op te nemen.


Je kunt de rollen van andere mensen ontdekken op Instagram's tabblad 'Verkennen' en in Instagram Verhalen, of, als je een privéaccount hebt, kun je rollen met je volgers rechtstreeks in je feed delen. Net als Instagram Verhalen verdwijnen privé-spoelen na 24 uur.


Afgezien van de Verenigde Staten is Reels ook verkrijgbaar in Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Mexico en andere landen. De functie is oorspronkelijk in november in Brazilië gelanceerd, maar de release in de Verenigde Staten komt op een interessant moment, omdat president Donald Trump dreigt rivaal TikTok te verbieden vanwege privacykwesties en de Chinese oorsprong.


India verbood TikTok in juni vanwege soortgelijke zorgen met de app, maar Instagram Reels zou het antwoord van het land op het verbod kunnen zijn, aangezien de nieuwe functie vanaf woensdag live gaat voor Instagram gebruikers in India.


Reels is niet de eerste poging van moederbedrijf Facebook om een ​​deel van de groei van TikTok te grijpen. Lasso was een iOS app voor het delen van video's die de nadruk legde op korte video's, net als TikTok. De app is samengevoegd met Musical.ly om audio aan video's toe te voegen, maar is sinds 8 juli afgesloten.

7 views