• William

Instagram geeft alle gebruikers nu de mogelijkheid om reacties te pinnen

Nadat Instagram voor het eerst had aangekondigd dat het de optie in mei testte, heeft het platform vandaag bevestigd dat alle gebruikers nu maximaal drie opmerkingen kunnen vastzetten in hun post interactiestreams.


Vishal ShahVishal Shah @vishalshahis

Today we’re rolling out pinned comments everywhere That means you can a pin a few comments to the top of your feed post. By highlighting positive comments, you can better manage the tone of the conversation

Zoals opgemerkt door Instagram's VP van Product Vishal Shah, is de optie ontworpen om meer maatschappelijke discussie aan te moedigen door "positieve opmerkingen te benadrukken", maar hoeveel verschil dat in de praktijk zal maken valt nog te bezien.

Het originele concept, dat voor het eerst werd gezien tijdens testen in april, werd aangekondigd samen met een reeks functies die zijn ontworpen om gebruikers meer controle te geven over hun Instagram interacties, waaronder de mogelijkheid om reacties in bulk te verwijderen en opties om te beperken wie kan taggen of @ vermelden u in hun berichten. In deze context is het vastzetten van reacties zeker gericht op het sturen van het gesprek, maar waarom dat zou voorkomen dat iemand iets negatiefs zou posten, is moeilijk te zeggen.


Misschien zullen ze de vastgezette opmerkingen zien en opnieuw nadenken, omdat ze minder aandacht krijgen voor hun opmerkingen door niet in die reactie top drie te komen?


Misschien zullen gebruikers meer moeite doen om vergelijkbare opmerkingen te plaatsen als die zijn vastgezet, in de hoop dat ze ook die 'pinerkenning' krijgen (meer gericht op accounts van beroemdheden)?


De optie zal uiteraard variërend voordelig zijn op basis van accountgrootte en betrokkenheid - maar voor merken kan het een andere manier zijn om topreacties te benadrukken, om zowel enthousiaste leden van de gemeenschap te herkennen als positieve betrokkenheid te benadrukken.


Het kan ook een geweldige manier zijn om veelgestelde vragen en antwoorden te versterken. Als iemand een goede vraag stelt over uw product, kunt u deze vastzetten en vervolgens beantwoorden, zodat profielbezoekers meer context krijgen.


Er is natuurlijk ook een risico dat je door de meest positieve opmerkingen vast te zetten, zou kunnen worden gezien als het proberen om meer kritische opmerkingen te begraven, maar met voorzichtigheid en gevoeligheid gebruikt, zijn er een aantal opties om te overwegen.


De nieuwe optie is wereldwijd beschikbaar voor alle Instagram gebruikers.

12 views