• William

Instagram brengt in-app shopping cart voor alle in de VS gevestigde bedrijven

Instagram zet eindelijk de schakelaar om van het in-app-shopping cart dat het al meer dan een jaar aan het testen is. Het bedrijf zal binnenkort zijn afrekenen op Instagram functie, waarmee gebruikers producten kunnen bekijken en kopen zonder de Instagram-app te verlaten, openstellen voor alle in de VS gevestigde bedrijven.


Met de update, die ‘in de komende weken’ beschikbaar zal zijn, kunnen Amerikaanse bedrijven profiteren van de in-app-checkout van Instagram. Instagram heeft bedrijven al toegestaan ​​om speciale winkelpagina's te maken, maar de afrekenfunctie is beperkt tot een handvol pagina's. In tegenstelling tot winkels die gebruikers naar een externe website dwingen om daadwerkelijk een product te kopen, maakt het afrekenen de transactie naadloos onderdeel van het browsen op Instagram. En de back-end van de transactie wordt afgehandeld door Facebook of een van zijn externe partners zoals Shopify, zodat gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken over het overhandigen van creditcardgegevens aan een onbekende handelaar.


Het bedrijf zegt van plan te zijn om tot het einde van het jaar af te zien van de vergoedingen die normaal aan deze aankopen zijn verbonden vanwege de "huidige economische crisis".

De uitbreiding komt doordat Facebook winkelfuncties steeds prominenter maakt in zijn apps. Instagram heeft ook 'live shopping' getest, waarmee bedrijven en influencers producten kunnen verkopen tijdens livestreams, en het bedrijf is van plan om de sectie 'activiteit' van Instagram later dit jaar te vervangen door een speciale shoppingtab. Het sociale netwerk zei dinsdag dat het ook een speciale ‘winkel’-sectie in de Facebook app aan het testen is. Het bedrijf is ook van plan bedrijven in staat te stellen producten rechtstreeks aan klanten te verkopen via WhatsApp, Messenger en Instagram Direct.

7 views