• William

Instagram biedt nieuwe opties om IGTV previews in hoofdfeed en Discover te beheren

Instagram heeft een aantal nieuwe tools toegevoegd om IGTV makers te helpen beheren hoe hun inhoud wordt weergegeven wanneer deze wordt vermeld in de hoofdfeed en Discovery.


In april bracht Instagram een reeks nieuwe updates uit voor IGTV, waaronder videomakers die de eerste 15 seconden van hun IGTV-video konden delen in Verhalen (de rest was beschikbaar via een 'veeg omhoog'-link), terwijl ook de weergave werd verbeterd opties op het tabblad Ontdekken.


Het stelt videomakers nu ook in staat om de voorbeeldafbeelding en miniatuur die worden weergegeven voor hun IGTV clips te bewerken.

Zoals je kunt zien in deze schermafbeelding, zijn er nu meer opties om te bepalen hoe je IGTV videovoorbeelden worden weergegeven, met 'profielomslag' met betrekking tot de miniatuur die wordt weergegeven in Discover feeds.

De veranderingen zijn relatief klein, maar met het uitrollen van IGTV op Instagram zouden ze een belangrijke rol kunnen spelen om videomakers in staat te stellen hun contentbetrokkenheid te maximaliseren en hun aanwezigheid in de app te vergroten.


Het genereren van inkomsten met IGTV is een grote stap, en hoewel Instagram's toegewijde videoplatform met een langere vorm tot nu toe nog niet van de grond is gekomen, zullen ze, als ze meer inkomsten kunnen genereren met hun IGTV-inspanningen, meer reden hebben om zich te concentreren op posten, consistent, naar de app.


Daarom heeft Instagram dergelijke controles nodig om videomakers te helpen hun inspanningen te maximaliseren. Zoals je ook kunt zien in de bovenstaande schermafbeelding, stellen Instagram nu ook IGTV-makers in staat om te cross posten naar Facebook Watch, waardoor de potentiële blootstelling voor hun uploads wordt vergroot.


Het valt nog te bezien of IGTV of Facebook Watch ooit enige echte concurrentie voor YouTube zullen opleveren, maar het betrekken van topmakers, en vervolgens hun fans, is een belangrijk element.


Dit is weer een kleine stap in die richting.

7 views