• William

Het Witte Huis zegt dat het binnen enkele weken actie kan ondernemen tegen TikTok

Het Witte Huis bekijkt (via Reuters) de nationale veiligheidsrisico's van Chinese apps zoals TikTok, WeChat en meer en zou binnen enkele weken actie kunnen ondernemen, zei stafchef Mark Meadows op woensdag 15 juli.


"Er zijn een aantal overheidsfunctionarissen die kijken naar het nationale veiligheidsrisico als het gaat om TikTok, WeChat en andere apps die mogelijk kunnen worden blootgesteld aan nationale veiligheid, met name omdat het gaat om het verzamelen van informatie over Amerikaanse burgers door een buitenlandse tegenstander ', vertelde Meadows aan verslaggevers die met Air Force One van Atlanta naar Washington reisden. "Ik denk niet dat er een zelfopgelegde deadline is voor actie, maar ik denk dat we naar weken kijken, niet naar maanden."


De opmerking komt ongeveer een week nadat staatssecretaris Mike Pompeo in een interview beweerde dat de Verenigde Staten "kijken" naar het verbieden van Chinese sociale media-apps zoals TikTok en er bij de burgers op aandrongen de apps te verwijderen als ze hun "privé" niet willen informatie in handen van de Chinese Communistische Partij. ”


Als reactie ontkende TikTok de beveiligingsrisico's en de beschuldigingen dat het gebruikersgegevens destijds naar de Chinese regering stuurde in een verklaring.


"TikTok wordt geleid door een Amerikaanse CEO, met honderden werknemers en sleutelfiguren op het gebied van veiligheid, beveiliging, producten en openbaar beleid hier in de VS", aldus de woordvoerder. "We hebben geen hogere prioriteit dan het promoten van een veilige app-ervaring voor onze gebruikers. We hebben nooit gebruikersgegevens aan de Chinese overheid verstrekt, en dat zouden we ook niet doen als daarom wordt gevraagd. '


TikTok heeft de afgelopen weken moeite gehad om zijn Chinese wortels van zich af te schudden, waardoor het in een aantal landen in de problemen kwam. De korte video-app, die eigendom is van een in China gevestigde startup genaamd Bytedance, is al verboden in India, de grootste markt, vanwege soortgelijke nationale veiligheidsproblemen.

6 views