• William

Google haalt mensen terug om het modereren van YouTube content over te nemen van A.I.

Google haalt menselijke moderators terug om toezicht te houden op YouTube content en neemt het over van geautomatiseerde systemen die meer verantwoordelijkheden kregen bij het begin van de COVID-19-pandemie.


YouTube onthulde eind augustus dat in de drie maanden daarvoor 11,4 miljoen video's van het platform zijn verwijderd wegens schending van de community richtlijnen. Dit is het hoogste aantal video's dat van YouTube is verwijderd in een periode van drie maanden sinds de service in 2005 werd gelanceerd, en het werd toegeschreven aan de grotere afhankelijkheid van A.I. omdat de pandemie menselijke beoordelaars ervan weerhield aan het werk te gaan.


YouTube gaf echter toe dat sommige video's ten onrechte zouden zijn verwijderd.


"Een van de beslissingen die we hebben genomen [aan het begin van de pandemie] als het ging om machines die niet zo nauwkeurig konden zijn als mensen, we gingen ons vergissen door ervoor te zorgen dat onze gebruikers werden beschermd, hoewel dat zou kunnen hebben geresulteerd in een iets hoger aantal video's die binnenkwamen, ”vertelde de chief product officer van YouTube aan de Financial Times.


Het bedrijf, eigendom van Google, heeft onthuld dat het de beslissing om 160.000 video's te verwijderen, heeft teruggedraaid, meldde de Financial Times. Normaal gesproken is minder dan 25% van de beroepen succesvol, maar onder A.I. matiging, het percentage succesvolle beroepen is gestegen tot 50%.


Hoewel Mohan beweert dat meer menselijke moderators toezicht zullen houden op YouTube content, blijft het onduidelijk hoe dat zal gebeuren te midden van de aanhoudende pandemie. Digital Trends heeft contact opgenomen met Google voor meer informatie over hun werkafspraken, en we zullen dit artikel bijwerken zodra we iets horen.

7 views