• William

Geld verzenden met WhatsApp wordt net zo eenvoudig als een foto verzenden

WhatsApp zou binnenkort een platform kunnen zijn om zowel geld als berichten te verzenden.


Op maandag begon WhatsApp met het uitrollen van betalingen in Brazilië, het eerste land waarvan wordt verwacht dat het een bredere uitrol van de functie zal zijn.


WhatsApp-betalingen werken met Facebook Pay, het bestaande platform van het bedrijf voor het online verzenden van geld. Met Facebook Pay kunnen gebruikers van de sociale media-apps hun creditcard- of bankpasgegevens opslaan, de informatie coderen die ze kunnen gebruiken voor in-app-transacties, zoals geld naar een vriend sturen of doneren aan een non-profitorganisatie.


Facebook Pay is al live op Facebook en Messenger in de Verenigde Staten, maar de uitrol in Brazilië is de eerste keer dat de functie zich verspreidt naar het gecodeerde berichtenplatform WhatsApp. Gebruikers kunnen betalingen verzenden en een betaling aanvragen. Naast het verzenden van geld naar vrienden binnen WhatsApp, stelt de functie ook kleine bedrijven in staat om verkopen binnen de app uit te voeren.


"Vandaag beginnen we betalingen te lanceren voor mensen die WhatsApp gebruiken in Brazilië", zei Facebook-oprichter en CEO Mark Zuckerberg maandagochtend in een Facebook-bericht. "We maken het verzenden en ontvangen van geld net zo eenvoudig als het delen van foto's."


Zuckerberg zegt dat Brazilië de eerste is die de functie ontvangt, maar dat er binnenkort meer komt. Het bedrijf werkte samen met banken in Brazilië om de functie in gebruik te nemen.


Facebook Pay debuteerde vorig jaar te midden van controverse over Libra, de voorgestelde cryptocurrency van het sociale netwerk, en stelt gebruikers in de VS al in staat om geld te sturen in Messenger en Facebook. Destijds zei Facebook dat de functie uiteindelijk ook zou worden uitgerold naar zowel WhatsApp als Instagram.


Met Facebook's voortdurende controle op privacy, kunnen gebruikers aarzelen om het netwerk te vertrouwen met bankgegevens. Het bedrijf zegt dat Facebook Pay rekeningnummers versleutelt en regelmatig fraudebestrijding controleert. Gebruikers kunnen ook een pincode instellen of, op compatibele apparaten, aanraak- of gezichts-ID gebruiken, die niet op Facebook zelf is opgeslagen. Facebook Pay stuurt gebruikers ook meldingen voor accountactiviteit.


Gebruikers kunnen Facebook Pay instellen in de instellingen op zowel Facebook als Messenger. Het bedrijf heeft nog niet gezegd wanneer WhatsApp-betalingen na de eerste lancering in Brazilië worden uitgerold.

6 views