• Esther

Facebook zal content-beleid herzien na woede van werknemers

Na een roerige week zei de CEO van Facebook, Mark Zuckerberg, dat het bedrijf van plan is zijn 'producten en beleid' te herzien nadat werknemers publiekelijk in opstand kwamen tegen het besluit om een ​​post van president Donald Trump online te laten staan.


Na commentaar van werknemers, burgerrechtenexperts en interne experts op zijn besluit het bericht van Trump "wanneer het plunderen begint, begint ook het schieten" te laten staan, heeft Mark Zuckenburg besloten zijn beleid omtrent dit soort berichten te onderzoeken.


Hij zei dat Facebook het beleid zal bekijken dat 'bedreigingen met gebruik van geweld door de staat' onderzoekt, evenals hoe om te gaan met berichten die kunnen leiden tot onderdrukking van kiezers. Dit zijn twee onderwerpen waarvoor het social media bedrijf fel onder vuur ligt na het Cambridge Analytica-schandaal van 2016.


Het bericht van Zuckerberg komt slechts een week nadat hij het besluit van Facebook verdedigde om het opruiende bericht van Trump te laten staan, zelfs nadat Twitter het had gelabeld en geblokkeerd voor 'verheerlijking van geweld'. In de dagen erna spraken Facebook-medewerkers hun verontwaardiging uit over het feit dat Zuckerberg niets deed om de post te verwijderen, en meer dan 5.000 werknemers hielden een virtuele walk-out.


De post van afgelopen vrijdag bevatte een lijst met zeven beleidsterreinen die het bedrijf wil herzien, waaronder 'initiatieven ter bevordering van raciale rechtvaardigheid en betrokkenheid van kiezers'.

"[...] We gaan bekijken of we iets structureel moeten veranderen om ervoor te zorgen dat de juiste groepen en stemmen aan tafel zitten", schreef hij. “Niet alleen wanneer er beslissingen worden genomen die een bepaalde groep raken, maar ook wanneer er andere beslissingen moeten worden genomen die precedenten kunnen scheppen. Ik zet me in om de vertegenwoordiging van diversiteit, inclusie en mensenrechten in onze processen en discussies in het managementteam te verbeteren, en ik zal binnenkort mijn ideeën hierover delen, over hoe we dit structureel kunnen verbeteren."


Hij zei ook dat Facebook het besluitvormingsproces transparanter zal maken, maar heeft nog niet duidelijk uiteengezet hoe. En de opties van het bedrijf (laten staan ​​of verwijderen) als het gaat om inhoud die in strijd is met, of "gedeeltelijk" in strijd is met, gemeenschapsrichtlijnen, zoals vorige week te zien in de post van Trump.


"Ik weet dat velen van jullie vinden dat we vorige week op een of andere manier de posten van de president hadden moeten labelen', schreef Zuckerberg. “Ons huidige beleid is dat als inhoud daadwerkelijk tot geweld aanzet, het de juiste actie is om die inhoud te verwijderen. Er is geen uitzondering op dit beleid voor politici of nieuwswaarde." https://www.digitaltrends.com/news/mark-zuckerberg-facebook-review-content-policies-donald-trump/


5 views