• William

Facebook werkt samen met SANBS om bloeddonaties in SA te helpen verhogen

Facebook kondigt in samenwerking met de South African National Blood Service (SANBS) en de Western Cape Blood Service (WCBS) een nieuw partnerschap aan om mensen aan te moedigen bloed te doneren.


Vanaf maandag 18 mei hebben Zuid-Afrikanen die ouder zijn dan 18 jaar de mogelijkheid om zich aan te melden als bloeddonor op Facebook, te worden geïnformeerd wanneer bloeddonorcentra bij hen in de buurt dringend behoefte hebben aan donaties en vrienden uit te nodigen om te doneren.


Aangezien Zuid-Afrika het eerste Afrikaanse land is dat Facebook deze functie heeft gelanceerd, komt dit initiatief op een cruciaal moment nu het land een aanzienlijke daling van de bloeddonaties begint te zien als gevolg van het feit dat mensen thuis blijven om de verspreiding van Covid-19 te voorkomen, ondanks gezondheidsinstellingen zoals de Wereldgezondheidsorganisatie zeggen dat het nog steeds veilig is om bloed te doneren.


Sinds de lancering in 2017 werkt Facebook samen met bloeddonatiecentra over de hele wereld, met meer dan 60 miljoen mensen die zich hebben aangemeld als bloeddonor op Facebook in de Verenigde Staten, Brazilië, Bangladesh, India en Pakistan.


Nunu Ntshingila, regionaal directeur van Facebook Africa, zei over de partnerschappen: “We blijven ons inzetten om veilige en ondersteunende gemeenschappen op Facebook op te bouwen in deze moeilijke tijden. We willen het gemakkelijk maken om mensen die willen doneren te verbinden met mogelijkheden om te geven, terwijl we leren over de mogelijkheden voor bloeddonatie bij hen in de buurt en inspirerende actie. Dit is een belangrijke samenwerking met SANBS en de Western Cape Blood Service, en een die volgens ons een positief verschil zal maken voor de bloedgift hier in Zuid-Afrika ”.


Silungile Mlambo, Chief Marketing Officer bij SANBS, voegde toe: “We staan ​​elk jaar voor een aantal uitdagingen met betrekking tot het verzamelen van bloed. Dit jaar bracht de pandemie ons een nieuwe uitdaging. We hopen dat we met deze tool al onze donateurs beter kunnen bereiken. Dit zal een revolutie teweegbrengen in de manier waarop we in contact komen met onze donateurs, waardoor we slimmer kunnen werken en onze middelen kunnen optimaliseren. ”


Michelle Vermeulen, Manager Promoties, Public Relations en Planning bij Western Cape Blood Service, voegt hieraan toe: “De Western Cape Blood Service is verheugd deel uit te maken van dit initiatief en verheugt zich erop nieuwe donoren te verwelkomen op hun vaste locaties op N1 City, Blue Route Mall en 9 Long Street, Kaapstad ”.


Hoe het werkt


Mensen tussen 18 en 65 jaar in Zuid-Afrika kunnen zich aanmelden om bloeddonor te worden op Facebook door naar Bloeddonaties te gaan in het gedeelte Over van uw profiel of door naar de link te gaan: facebook.com/donateblood. Mensen zullen verzoeken en mogelijkheden om via bloeddonaties op Facebook te doneren op hun mobiele apparaten kunnen zien aan meer dan 80 bloeddonatiesites.

5 views