• William

Facebook voegt meer manieren toe om foto's en video's te exporteren

Na gebruikers in december de mogelijkheid te hebben gegeven hun geplaatste foto's en video's naar Google Foto's te exporteren - de eerste stap in het bredere initiatief voor gegevensportabiliteit - faciliteert Facebook nu ook de overdracht van uw visuele Facebook-inhoud naar Dropbox en Koofr, terwijl het blijft verkennen nieuwe opties in dit opzicht.


Zoals uitgelegd door Facebook:


"We zijn al lang van mening dat als je gegevens deelt met de ene service, je deze veilig en veilig naar een andere moet kunnen verplaatsen. [...] Al bijna tien jaar stellen we mensen in staat om hun informatie van Facebook te downloaden. Eerder dit jaar hebben we een tool voor het overzetten van foto's en video's met Google Foto's uitgerold en op basis van feedback van gebruikers en experts zijn we begonnen met het gemakkelijk maken van overdracht naar andere platforms. "

Zoals u hier kunt zien, kunt u, wanneer u uw visual content op Facebook gaat overbrengen, kiezen uit de drie opties waar u uw inhoud naartoe wilt downloaden.


Zoals opgemerkt, maakt de update deel uit van het streven van Facebook om de dataportabiliteit te verbeteren - afgelopen september publiceerde Facebook een nieuw witboek waarin de uitdagingen van het proces werden geschetst, met het oog op een meer uniforme, industriestandaardpraktijk voor het vergemakkelijken van gegevensoverdrachten tussen digitale eigenschappen.


Facebook verwijst naar dat artikel in zijn nieuwe aankondiging en de voortdurende discussie over het proces:


"We hopen dat deze tool de gesprekken met experts, ontwikkelaars en beleidsmakers kan bevorderen over de privacykwesties die we hebben vastgesteld in ons whitepaper over dataportabiliteit en de recente indiening bij de Federal Trade Commission."


Facebook zegt inderdaad dat het niet zelf zo'n raamwerk kan bouwen, het heeft de steun van wetgevers nodig om dataportabiliteit een meer definitief recht te maken voor alle gebruikers.


Maar voor Facebook heb je nu meer opties. Het kan niet iedereen schelen, maar het is belangrijk dat de platforms u opties bieden om uw inhoud te kunnen claimen, vooral met betrekking tot concurrentie in de branche en de mogelijkheid voor gebruikers om over te stappen naar andere apps en tools, als ze dat willen.


De nieuwe opties zijn nu beschikbaar op Facebook.

5 views