• William

Facebook verbiedt gezichtsmaskeradvertenties na Amazon en eBay

Facebook is de nieuwste grote technologiegigant geworden die een verbod op de verkoop van chirurgische gezichtsmaskers introduceert als onderdeel van een gezamenlijke inspanning om te voorkomen dat gewetenloze verkopers de publieke coronavirus-paniek uitbuiten.


De algemene maatregel verbiedt al dergelijke advertenties die op het sociale netwerk zijn geplaatst, naast peer-to-peer-handel op Facebook Marketplace.


Facebook-directeur Rob Leathern zei: "We verbieden advertenties en handelsvermeldingen die medische gezichtsmaskers verkopen. We houden Covid-19 nauwlettend in de gaten en zullen de nodige updates in ons beleid aanbrengen als we zien dat mensen proberen dit noodgeval in de volksgezondheid te misbruiken. We gaan deze verandering de komende dagen implementeren. "


De zet van Facebook volgt de Britse Advertising Standards Authority vorige week die ‘alarmist’ advertenties censureert die gezichtsmaskers promoten.


De coronavirus crisis heeft merken weggevaagd, waarbij zelfs de makers van handreinigingsproducten te maken hebben met strenge beperkingen op wat ze kunnen plaatsen in hun marketing en communicatie. De Amerikaanse Food and Drug Administration heeft bijvoorbeeld Purcell gedwongen zijn handen schoon te houden door elke openlijke vermelding van Covid-19 te blokkeren of zelfs deel te nemen aan bredere gesprekken over preventieve maatregelen.


Elders in de technische wereld hebben eBay en Amazon ook hun krachten gebundeld om te stoppen met het uitsteken van prijzen voor geselecteerde producten, omdat paniekerige consumenten producten willen maken variërend van toiletpapier tot pasta. In een poging om de situatie te beheersen, heeft de Competities and Markets Authority een eigen waarschuwing afgegeven aan retailers, zich ertoe verbinden om ‘directe handhavingsmaatregelen’ te nemen tegen elke inbreuk op de wetgeving inzake consumentenbescherming via woekerprijzen of niet-ondersteunde marketingclaims.


https://www.thedrum.com/news/2020/03/09/facebook-bans-face-mask-ads-joining-amazon-and-ebay-coronavirus-clampdown

1 view