• William

Nieuwe updates Whale meme creation app van Facebook

Facebook heeft een nieuwe update aangekondigd voor zijn app voor het maken van memes, een van de eerste experimentele apps die eind vorig jaar werd gelanceerd door het NPE-team (of (New Product Experimentation ') van Facebook.

Zoals uitgelegd door NPE:


"2020 was moeilijk, en we hebben van veel mensen die Whale gebruikten vernomen dat grappige memes hen de broodnodige glimlach bezorgden. Met deze nieuwe release wil Whale nog meer humor binnen handbereik brengen. Vandaag voegen we privémeme toe. groepen, ondersteuning voor GIF-memes en nieuwe topmemesjablonen. We werken ook samen met een aantal van je favoriete mememakers om Whale's creatie ervaring een boost te geven. "


Zoals je kunt zien in de bovenstaande schermafbeeldingen, zijn er nieuwe, vereenvoudigde , creation tools, groepen, geüpdatete discovery features en meer. De nieuwe functies bouwen voort op de eerste grote Whale update die in april van dit jaar werd gelanceerd.


Volgens Whale hebben de eerste testers gezegd dat de creatieve tools van de app "de gemakkelijkste zijn die ze hebben gebruikt, inclusief onze GIF-memes, bibliotheek met top sjablonen". Dat zou een punt van differentiatie kunnen zijn voor de app, en door de overname van GIPHY door Facebook heeft het team achter Whale nu ook toegang tot een reeks top mememakers, waardoor het hun populariteit kan benutten om niet alleen nieuwe tools te creëren, maar ook om het woord onder hun fans en volgers te verspreiden.


En hoewel Facebook geen aanvullende informatie over het gebruik van Whale heeft verstrekt, is het de eerste van de NPE apps van Facebook die belangrijke updates heeft ondergaan, wat waarschijnlijk suggereert dat het inderdaad interesse wekt.


Groepen kunnen ook een interessant element zijn - in november vorig jaar merkte techcommentator Josh Constine op dat er een duidelijk gebrek is aan speciale sociale netwerken voor het delen van memes, wat mogelijk een gat in de markt is.


Whale is dat niet precies, maar meme groepen, gekoppeld aan Whale's tools voor het maken van meme, zouden een volgende stap in deze richting kunnen zijn, waardoor het mogelijk grip krijgt, opnieuw gestimuleerd door ideeën van populaire makers op te nemen.


Het zal interessant zijn om te zien of Whale echt vaart krijgt. Tot nu toe leek het alsof het NPE-team van Facebook niet echt gefocust was op het creëren van het volgende grote ding, maar meer gewoon ideeën naar buiten gooide om te zien wat er daarna gebeurt. Walvis lijkt het meeste potentieel te hebben van de ongeveer tien apps die NPE tot nu toe heeft uitgebracht, en hoewel het misschien niet de volgende TikTok wordt, is de stijgende populariteit van Reddit, dat voor de meeste gebruikers grotendeels een feed is van de nieuwste memes , zou erop kunnen wijzen dat het meer mainstream potentieel heeft binnen de verpakking van Facebook.Whale is momenteel alleen beschikbaar op iOS in de VS en Canada

4 views