• William

Facebook Shops gaan Facebook- en Instagram-pagina's in digitale etalages veranderen

Facebook heeft vandaag onthuld dat het een grote update uitrolt, genaamd Shops. Deze zouden Facebook- en Instagram-pagina's effectief veranderen in digitale winkel etalages voor kleine bedrijven.


CEO Mark Zuckerberg onthulde de nieuwe functie tijdens een livestream. Een winkel zou functioneren op de pagina of het profiel van een bedrijf, van waaruit een klant door zijn verzameling goederen kon bladeren.


Een bedrijf zou in theorie hun hele winkelassortiment op Facebook kunnen hebben. Winkels worden ondersteund door software van derden, zoals Shopify en BigCommerce, en bedrijven zullen in de toekomst ook loyaliteitsprogramma's voor klanten kunnen implementeren.


Volgens Facebook is het opzetten van een winkel relatief eenvoudig: “Een Facebook-winkel maken is gratis en eenvoudig. Bedrijven kunnen de producten die ze willen laten zien uit hun catalogus kiezen en vervolgens de look en feel van hun winkel aanpassen met een omslagafbeelding en accentkleuren die hun merk laten zien. Dit betekent dat elke verkoper, ongeacht zijn grootte of budget, zijn bedrijf online kan brengen en contact kan leggen met klanten waar en wanneer het hen uitkomt. "


Instagram krijgt ook zijn eigen bijgewerkte winkelervaring. Deze zomer krijgt de app een eigen winkeltabblad. Het bedrijf heeft ook gesuggereerd dat dit deel uitmaakt van een grotere push naar e-commerce, aangezien een van de toekomstige plannen is dat men "de winkel van een bedrijf kan bekijken en aankopen kan doen in een chat in WhatsApp, Messenger of Instagram Direct".

Facebook heeft dit opgevat als een poging om kleine bedrijven te helpen die momenteel worstelen tijdens de COVID-19-lockdown. Zuckerberg zei tijdens de livestream waar dit werd onthuld dat dit dergelijke winkels zou helpen om een ​​stabiel inkomen te behouden en hen in staat te stellen opnieuw te openen wanneer de vergrendeling wordt opgeheven. Hij heeft het ook niet mis - volgens een enquête van Facebook zelf meldde een derde van de eigenaren van kleine bedrijven dat ze niet zouden kunnen heropenen vanwege een gebrek aan inkomen, en meer dan de helft zei dat ze hun hetzelfde personeel.


Toch ben ik er zeker van dat dit iets is dat al heel lang op de tekentafel van Facebook staat. Met name Instagram verandert in een vaste haven voor e-commerce en Facebook Marketplace is een zeer populaire bron geworden. Dus dat Facebook all-in gaat op e-commerce is niet echt een verrassing. Zuckerberg erkende ook tijdens de livestream dat een Facebook-winkel de 'economische schade' van het coronavirus niet ongedaan zal maken.


Facebook begint vandaag Shops uit te rollen en je zult er de komende maanden waarschijnlijk meer zien.20 views