• William

Facebook overweegt alle politieke ads op te schorten voorafgaand aan Amerikaanse verkiezingen

Volgens Bloomberg overweegt Facebook om alle politieke advertenties op te schorten voorafgaand aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen dit najaar.


Het verbod op politieke advertenties wordt momenteel "besproken" en is volgens het rapport nog niet afgerond, maar bronnen vertelden Bloomberg dat de verhuizing een reactie is op de verspreiding van verkeerde informatie en onderdrukking van kiezers op het platform.


Digital Trends kreeg niet direct een reactie van Facebook of het bedrijf al dan niet overweegt om politieke advertenties op te schorten. We zullen dit verhaal bijwerken wanneer we iets horen.


Facebook is de afgelopen weken enorm onder vuur komen te liggen na publieke kritiek van gebruikers, eigen werknemers en adverteerders op zijn verkeerde informatie en inhoudsbeleid.


In juni werd een boycot georganiseerd die is uitgegroeid tot honderden bedrijven door grote burgerrechtenorganisaties als de NAACP. Bedrijven hebben gezworen om in de maand juli niet meer op Facebook te adverteren, totdat het platform actie ondernam tegen aanzetten tot haat en gerichte intimidatie.


Politieke campagnes spenderen vaak forse bedragen op Facebook en waren het favoriete medium voor het verspreiden van verkiezingsinformatie voor overheidsfunctionarissen - of die informatie nu feitelijk correct is of niet. President Donald Trump is van oudsher de grootste spender van Facebook, die vorige maand in slechts één week $ 2,2 miljoen heeft uitgegeven, maar werd onlangs bekroond door de Democratische presidentskandidaat Joe Biden, die in slechts enkele dagen $ 5 miljoen besteedde.


Facebook heeft er ook een beleid van gemaakt om politieke advertenties niet te controleren die critici gevaarlijk hebben genoemd.


Volgens het rapport van Bloomberg van vrijdag heeft de mogelijke bevriezing van politieke advertenties geen invloed op de campagne 'get out the vote' van het platform.

6 views