• William

Facebook onderneemt actie tegen platformmisbruikers met nieuwe rechtszaken

Facebook onderneemt actie tegen degenen die zijn platform misbruiken met een paar nieuwe rechtszaken.


Donderdag kondigde het sociale netwerk aan dat het twee afzonderlijke rechtszaken had aangespannen tegen ontwikkelaars wegens het overtreden van de servicevoorwaarden van het bedrijf. Uit de rechtszaken blijkt dat Facebook probeert een duidelijk signaal af te geven aan bedrijven die misbruik maken van haar platform.


Facebook spande eerst een rechtszaak aan tegen MobiBurn, een gericht marketingbedrijf, nadat het niet had voldaan aan het auditverzoek van Facebook. Facebook beweert dat het het bedrijf heeft betrapt op het verzamelen van gebruikersgegevens van Facebook door app-ontwikkelaars te betalen om een ​​malicious software development kit (SDK) in de app te installeren.

In november bevestigde Facebook dat miljoenen gebruikers werden getroffen door MobiBurn's SDK, die persoonlijke informatie zoals namen, e-mailadressen, tijdzone en geslacht in gevaar bracht. Hoewel Facebook een staakt-het-en-ophouden brief naar het bedrijf stuurde, negeerde MobiBurn deze.


"Beveiligingsonderzoekers hebben het gedrag van MobiBurn eerst aan ons gemeld als onderdeel van ons premieprogramma voor gegevensmisbruik. Vervolgens hebben we handhavingsmaatregelen genomen, waaronder het uitschakelen van apps, het sturen van een staakt-het-op-houden brief en het verzoeken van MobiBurn om deel te nemen aan een audit, zoals vereist door ons beleid. MobiBurn werkte niet volledig mee, ”schreef Jessica Romero, directeur platformhandhaving en procesvoering bij Facebook, in een blogpost.


Facebook kondigde ook een aparte rechtszaak aan tegen Nikolay Holper, die een vermeende nep verlovingsdienst exploiteerde die bekend staat als Nakrutka om nep likes, commentaren, views en volgers op Instagram te verkopen. Facebook zei dat Hopler ook niet voldeed aan zijn "cease-and-desist" brief.


Digital Trends nam contact op met MobiBurn om commentaar te geven op de rechtszaak. We zullen dit verhaal updaten wanneer we terug horen.


Terwijl Facebook zich meestal aan de andere kant van rechtszaken bevindt, klaagde het sociale netwerk in maart de domeinnaamregistratie bedrijf Namecheap aan omdat het mensen toestond domeinnamen te registreren die inbreuk maakten op de handelsmerken van Facebook.

5 views