• William

Facebook moet $ 650 miljoen betalen in een rechtszaak over gezichtsherkenning

Een federale rechter heeft Facebook bevolen om $ 650 miljoen te betalen, $ 100 miljoen meer dan oorspronkelijk was overeengekomen, om een ​​rechtszaak over gezichtsherkenning uit 2015 te schikken, volgens een aanklacht op woensdag.


De federale rechter die aan de zaak was toegewezen, zei dat het oorspronkelijke betalingsbedrag van $ 550 miljoen het sociale netwerk niet goed strafte voor zijn wandaden, meldde Fortune.


De schikking betreft biometrische privacywetten in Illinois, aangezien de staat enkele van de strengste voorschriften heeft die bedrijven verplichten om toestemming van iemand te krijgen voordat ze gezichtsherkenningssoftware gebruiken. Een rechtszaak uit 2015 beweert dat Facebook deze wetten heeft geschonden door gezichtsherkenningssoftware te gebruiken in de photo tagging feature zonder toestemming van mensen.


Facebook moet de $ 650 miljoen uitgeven aan Illinois gebruikers die na 2011 de functie voor het taggen van foto's van Facebook hebben gebruikt. Toen de oorspronkelijke schikking in januari werd bereikt, meldde de Chicago Tribune dat elke getroffen persoon tot een paar honderd dollar kon krijgen, maar met het hogere bedrag zouden inwoners van Illinois nog meer geld van Facebook kunnen krijgen.


De definitieve afrekening zal naar verwachting later dit jaar worden bereikt met uitbetalingen vanaf 2021.


Digital Trends nam contact op met Facebook om commentaar te geven op het nieuwe schikkingsbedrag. We zullen dit verhaal bijwerken wanneer we iets horen.


De technologie die in de functie voor het taggen van foto's werd gebruikt, was gedeeltelijk een reden waarom Facebook afgelopen zomer aan de Federal Trade Commission (FTC) een historische schikking van $ 5 miljard moest betalen. De FTC zei dat Facebook een verkeerd beeld gaf van het vermogen van gebruikers om te bepalen hoe hun foto's werden gebruikt voor gezichtsherkenning.


Afgelopen september kondigde Facebook aan dat het standaard zou stoppen met het gebruik van gezichtsherkenning op uw foto's en tagging suggesties. Gebruikers kunnen zich eenvoudig aanmelden of zich afmelden voor de tag suggestiefunctie, en degenen die de functie niet hebben ingeschakeld, worden niet weergegeven in voorgestelde tags of de functie Foto beoordelen.

5 views