• William

Facebook lanceert volgende maand officieel gelicentieerde muziekvideo's

Met de ambitie om het tegen YouTube op te nemen, bereidt Facebook zich voor om volgende maand officieel gelicentieerde muziekvideo's voor artiesten op zijn platform in de VS te lanceren.


In een e-mail gestuurd naar Facebook Page eigenaren die zijn gelinkt aan artiesten, liet het sociale netwerk weten dat ze een nieuwe instelling moeten inschakelen om hun muziekvideo's aan hun pagina toe te voegen vóór een deadline van 1 augustus, meldde TechCrunch woensdag.


Facebook zou automatisch een pagina met hun video's maken met de titel '(Artist Name) Official Music' als er geen actie van de artiesten is.


Artiesten hoeven hun video's of links niet handmatig te uploaden.


Facebook beheert deze pagina, toegankelijk via Facebook Watch en "een nieuwe muziekvideo-bestemming" op het platform.


Door de nieuwe instelling in te schakelen, 'geven artiesten Facebook toestemming om muziekvideo's aan hun pagina toe te voegen', waar ze door hun fans kunnen worden bekeken op een tabblad 'Video's'.


Eenmaal ingeschakeld, kunnen de artiesten hun video's op elk moment van deze bestemming bewerken of verwijderen.


De nieuwe functie stelt artiesten in staat de automatisch gegenereerde berichten te bewerken, inclusief hun titel, beschrijving, tags en thumbnails.


Het sociale netwerk heeft geen commentaar gegeven op het rapport.


De uitbreiding van Facebook naar muziekvideo's vormt een grote uitdaging voor YouTube.


YouTube heeft momenteel bijna 2 miljard maandelijkse gebruikers en bijna 15 procent van het verkeer komt uit de Verenigde Staten en betaalde naar verluidt in 2019 meer dan $ 3 miljard aan de muziekindustrie.


YouTube genereerde in 2019 $ 15 miljard en droeg ongeveer 10 procent bij aan alle Google-inkomsten.


Volgens Google heeft YouTube meer dan 20 miljoen abonnees voor zijn Premium- (advertentievrije YouTube) en Music Premium-aanbiedingen, evenals meer dan 2 miljoen abonnees voor zijn betaalde tv-dienst.


Aan de andere kant heeft Facebook wereldwijd meer dan 2,60 miljard maandelijkse actieve gebruikers, terwijl Instagram meer dan een miljard gebruikers bereikt.

6 views