• William

Facebook lanceert nieuw informatiecentrum voor de aankomende verkiezingen

Facebook bereidt zich voor op de verkiezingen van 2020 met een nieuw informatiecentrum dat bronnen zal bieden over wanneer en hoe te stemmen, evenals updates van ambtenaren. Het social mediabedrijf zegt dat het dit jaar 4 miljoen kiezers wil helpen registreren - het dubbele van de naar schatting 2 miljoen mensen die het volgens hen in 2016 en 2018 heeft geleid - met 'gezaghebbende informatie' op zijn platforms, waaronder Messenger, Instagram en Facebook.


Het informatiecentrum, dat bovenop de feeds van gebruikers komt te staan, zal gebaseerd zijn op hetzelfde model dat Facebook heeft ontworpen voor het COVID-19 Informatiecentrum. Naast bronnen voor het registreren om te stemmen, mail-in-stemming en meer, zegt Facebook dat het samenwerkt met verkiezingsfunctionarissen en experts van de staat om de nieuwste lokale aankondigingen op te nemen.


“Omdat zoveel van ons betoog online plaatsvindt, denk ik dat platforms zoals Facebook een positieve rol kunnen spelen bij deze verkiezingen door Amerikanen te helpen hun stem te gebruiken waar het er het meest toe doet - door te stemmen. Ik denk dat Facebook niet alleen de verantwoordelijkheid heeft om onderdrukking van kiezers te voorkomen - wat onevenredig veel mensen van kleur betreft - maar ook om goed geïnformeerde betrokkenheid, registratie en opkomst van kiezers actief te ondersteunen, ”schreef Facebook CEO en oprichter, Mark Zuckerberg in een opinie voor USA Today.


Facebook kondigde ook aan dat het nu de mogelijkheid uitbreidt om politieke advertenties uit te schakelen, een tool die het eerder dit jaar in januari introduceerde. In de komende weken hebben mensen de mogelijkheid om 'alle sociale kwesties, electorale of politieke advertenties van kandidaten, Super PAC's of andere organisaties die de politieke disclaimer ' Betaald door ' hebben, uit te schakelen. U vindt deze instelling in de advertentie zelf of in de advertentievoorkeuren van elk platform.


In zijn verdediging om politieke advertenties op geen enkele manier te controleren of te verifiëren, blijft Zuckerberg vasthouden aan zijn argument voor vrije meningsuiting en zei hij dat hij het platform zo open mogelijk wil houden om kiezers zelf een oordeel te laten vellen. 'Verantwoording werkt alleen als we kunnen zien wat degenen die onze stemmen zoeken zeggen, zelfs als we visueel een hekel hebben aan wat ze zeggen. Uiteindelijk denk ik dat de beste manier om politici ter verantwoording te roepen, is door te stemmen ', voegde hij eraan toe.

6 views