Facebook lanceert Messenger Rooms, video chat met 50 personen

Facebook kondigde afgelopen vrijdag de lancering van nieuwe video chat opties aan waaronder Messenger Rooms, waardoor je met 50 personen tegelijk kunt videochatten

Hiermee is Messenger Rooms een directe bedreiging voor Zoom en Houseparty

De nieuwe video opties lanceert FB in de tijd van thuiswerken en meer noodzaak voor familie en vrienden chats


De Zoom aandelen waren 3% gestegen op donderdag en kelderden met 5% op vrijdag. Dit is een echte concurrent De limiet van 50 personen is nog niet direct beschikbaar , Facebook gebruikers zullen in eerste instantie een kleinere limiet zien, maar zal snel omhoog gaan 50 personenTer vergelijk, Zoom is tot 100 personen gratis tot maximaal 40 minuten.

Houseparty is tot 8 mensen.

Facebook verhoogde ook de Whatsapp videochat al naar 8 personen.

Zo lijkt het dat Whatsapp de concurrentie aangaat met Houseparty en Messenger rooms met Zoom


Videocalls op Messenger rooms hebben geen tijd limiet en krijgen de andere features ook zoals AR filters, De room-hosts kunnen de calls stoppen en gebruikers verwijderen. Iedereen met een Facebook account kan aan een gesprek deelnemen of starten.

Messenger Rooms zal uitgerold worden op vrijdag in een aantal gebieden en steeds meer regio's worden aangesloten in de aankomende weken.

Op WhatsApp en Messenger samen gebruiken meer dan 700 miljoen accounts elke dag video calls, In veel landen is het gebruik van videocalls verdubbeld.

13 views