Facebook lanceert gaming app

Facebook en games zijn al tijden een opkomende combinatie, maar nu is het heel "echt" geworden met de lancering van een standalone Gaming app.


Toepasselijk gewoon met de naam " Facebook Gaming" zodat er geen enkele onduidelijkheid is waar het over gaat.
De app wordt getest in in Zuidoost Azië and Latijns Amerika gedurende de laatste anderhalf jaar, nu komt de app ook naar de US. Hierna zal een wereldwijde uitrol volgen is de verwachting.


De focus ligt op live-streaming gameplay, maar wel gericht op alleen Mobile .


Vivek Sharma, De vice president voor gaming, vertelde de New York Times het volgende;


“We don’t want to be the background window in a Chrome Tab while someone is doing their homework or doing something else. With mobile, if you have the app open and you’re using the app, it’s in the foreground. You can’t do anything else on your mobile phone, and that is extremely powerful.”


Een slimme zet van Facebook om op Mobile te focussen

Het grote voordeel van Facebook is het direct kunnen spelen op het grote Facebook platform en uiteraard het ongekend hoge aantal users van Facebook.

Er komt een ‘Go Live’ functie die het mogelijk maakt direct live te gamen zonder extra software of iets.

De lancering stond voor Juni, maar door de huidige Corona crisis heeft Facebook besloten de lancering naar voren te halen. Ook dat is een slimme zet.


Vooralsnog alleen nog beschikbaar op de Google Play Store Maar zodra goedkeuring van Apple store er is, zal deze ook daar beschikbaar zijn.

6 views