• William

Facebook kondigt 'Facebook Financial' groep aan om zijn in-app betalingsopties te ontwikkelen

Omdat het ernaar uitziet een belangrijke stap te zetten in e-commerce met zijn Facebook- en Instagram Shops, die uiteindelijk vereenvoudigde, gestroomlijnde aankopen van berichten in elke app mogelijk zullen maken, moet Facebook ook geïntegreerde betalingsopties opzetten die voldoen aan zowel wettelijke als veranderende consumentenvereisten.


En hoewel het op dit gebied verschillende tools ontwikkelt, wordt het ook geconfronteerd met aanzienlijke uitdagingen om ze van de grond te krijgen,daarom heeft Facebook deze week de oprichting aangekondigd van een nieuwe 'Facebook Financial' groep om toezicht te houden op zijn verschillende betalingsinitiatieven.

Zoals uitgelegd door Facebook's hoofd van Novi, David Marcus, de herlabelde Libra wallet, onderdeel van Facebook's lopende cryptocurrency project, zal het nieuwe team de voormalige Upwork,CEO Stephane Kasriel erbij betrekken, die toezicht zal houden op de verschillende elementen.


Today we're creating a new group to look after all things payments/FS at Facebook (FB Pay, Novi, WhatsApp payments, ...). With that, I'm excited to welcome Stephane Kasriel to look after Facebook Payments. No changes at Novi, which I will continue to lead directly. Welcome to Facebook, Stephane! Thrilled to be working together again!


En er spelen inderdaad verschillende elementen in het spel, terwijl Facebook blijft werken aan zijn crypto betalingsproject, dat uiteindelijk vereenvoudigde betalingen mogelijk zou kunnen maken via een op Facebook aangesloten digitale wallet, die los van traditionele bankoverschrijvingen zou kunnen lopen (en dus afstand zou kunnen doen van alle gerelateerde vergoedingen), werkt het bedrijf ook aan een bredere uitrol van zowel Facebook Pay als WhatsApp Pay om rechtstreekse betalingen in verschillende regio's mogelijk te maken.


Een sleutel tot de groeiplannen van Facebook voor aankopen op het platform zijn ontwikkelingsregio's, waar het bedrijf voorstelt dat zijn apps centraal komen te staan ​​in alle vormen van online winkelen en dagelijkse transacties, vergelijkbaar met hoe WeChat en AliPay belangrijke elementen zijn geworden in het dagelijks leven. leven op de Chinese markt.


Maar Facebook heeft met verschillende wegversperringen te maken gehad terwijl het werkte om dergelijke oplossingen te implementeren.


Facebook kondigde in juni de lancering aan van WhatsApp Pay in Brazilië, maar het werd slechts enkele dagen later geblokkeerd door de nationale centrale bank vanwege bezorgdheid over de 'concurrerende omgeving' binnen de financiële ruimte van het bedrijf.


Facebook heeft ook verschillende keren geprobeerd om in-stream betalingsopties in India te lanceren, maar dit werd gestopt door lokale autoriteiten die zeer sceptisch zijn over buitenlandse bedrijven die een sterkere aanwezigheid in de regio vestigen. Facebook zal op zoek gaan naar een andere manier om binnen te komen via de investering van $ 5,7 miljard in de Indiase mobiele provider Jio, die in april werd aangekondigd.


En dit is voordat we zelfs maar bij het Libra cryptocurrency project van Facebook komen, dat ooit werd gezien als de volgende grote stap, maar sindsdien op verschillende struikelblokken is gestuit toen toezichthouders de details onderzoeken van hoe een dergelijk systeem zou werken.


Als Facebook inderdaad Libra van de grond kan krijgen, zou het in veel regio's grote voordelen kunnen hebben, maar nu het project onderwerp is van een hoorzitting in de Amerikaanse Senaat en lopend onderzoek, terwijl Facebook zelf onder de loep blijft vanwege antitrustkwesties, met betrekking tot zijn enorme marktmacht,het lijkt erop dat we dat op de een of andere manier kunnen laten gebeuren.


De nieuwe Facebook Financial groep zal verantwoordelijk zijn voor het toezicht op al deze aspecten en ze begeleiden naar de volgende fase.

8 views